Ексклюзиви
вівторок, 25 липня 2023 06:18

Путін опублікував статтю про зернову угоду ‒ аналітики пояснили мотиви диктатора

Путін опублікував статтю про зернову угоду ‒ аналітики пояснили мотиви диктатора
Російський президент Володимир Путін опублікував статтю про зернову угоду. Фото: delo.ua

Російський диктатор Володимир Путін 24 липня опублікував статтю, в якій пояснює вихід РФ із "зернової угоди".

На думку аналітиків, таким чином він хоче пом'якшити шкоду, завдану позиціям РФ в Африці та його власній репутації після виходу Росії із зернової угоди. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Путін також намагається послабити удар по своїй репутації після атак РФ на українські зернові і портові об'єкти та неможливості особисто взяти участь у саміті БРІКС через виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін придумав нове пояснення зриву РФ зернової угоди

У своїй статті диктатор окреслив цілі РФ щодо встановлення партнерських відносин з Африкою та закликав до продовження "традиційно тісної співпраці на світовій арені".

Путін також наголосив на важливості "безперебійного постачання продовольства" для "підтримки політичної стабільності африканських держав". Він традиційно звинуватив колективний Захід у використанні "зернової угоди" у своїх фінансових інтересах.

"Стаття Путіна з'явилася після виходу Росії із зернової угоди та атак, внаслідок яких було знищено десятки тисяч тонн українського зерна та об'єкти, які необхідні для транспортування зерна до районів Африки, які значною мірою залежать від українського зерна. Путін також, ймовірно, намагається пом'якшити втрачену вигоду і збентеження від неможливості особисто взяти участь у саміті БРІКС у Південній Африці через ордер на арешт, виданий МКС", ‒ наголошують в ISW.

Нині багато різних країн зацікавлені у продовженні дії зернової угоди. Однак, Росія хоче створити штучний голод у світі, який має спричинити продовольчу міграцію до Європи. Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

За його словами, своїми атаками на Одесу Росія хоче повністю ізолювати вихід України до Чорного моря. Мета Кремля також ‒ через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування зернового коридору.

Зараз ви читаєте новину «Путін опублікував статтю про зернову угоду ‒ аналітики пояснили мотиви диктатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути