Ексклюзиви
середа, 03 липня 2024 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін намагається затягувати бойові дії - ISW

Путін намагається затягувати бойові дії - ISW
Російський диктатор Володимир Путін хоче виграти війну на виснаження. Фото: armyinform.com.ua

Російський диктатор Володимир Путін вважає, що зможе перемогти у війні проти України, якщо затягуватиме бойові дії на невизначений час.

Він намагається виграти війну на виснаження. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що повільні, але постійні успіхи Росії на полі бою з кінця 2023 підтверджують оцінку Путіна і спонукають його уникати будь-якого реального припинення вогню, яке могло б покласти край війні.

На думку експертів, замороження війни за нинішньою лінією розмежування надасть Росії стратегічно та оперативно важливу українську територію, на якій вона зможе відновити агресію, використовуючи досвідчену армію та відновлену оборонно-промислову базу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп готовий віддати Путіну частину України - Politico

"ISW продовжує оцінювати, що припинення вогню в Україні на нинішніх рубежах навряд чи зупинить подальшу російську агресію та лише надасть Росії критичний час для відновлення своїх сил та підготовки до майбутньої агресії проти України", - наголосили в ISW.

Москва також веде посилену інформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб підштовхнути Україну до переговорів з РФ на російських умовах. На думку аналітиків, це лише послабить українську державу.

"Будь-які російські, західні чи інші спроби схилити Україну до передчасних переговорів з Росією лише послаблять Україну та заохочуватимуть подальшу російську агресію всередині та за межами України", - зазначили в ISW.

Аналітики згадали й прохання прем'єра Угорщини Віктора Орбана про припинення вогню, яке він озвучив під час свого неоголошеного візиту до Києва.

Виконання цього прохання, на думку експертів, може спричинити підтримку ширшого стратегічного меседжа Кремля. Зокрема, він має на меті створити оперативну паузу бажану для РФ або переконати міжнародних партнерів відмовитися від України.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан використав свій неоголошений візит до Києва, щоб показати себе миротворцем на тлі початку головування в Раді Європейського Союзу. Водночас зусилля Орбана навряд чи приведуть до міцного миру в Україні, вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Орбан зустрівся з президентом Володимиром Зеленським спеціально, щоб попросити розглянути тимчасове припинення вогню та прискорити мирні переговори.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається затягувати бойові дії - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути