Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2014 09:40

Путін надумав відключити росіян від глобального Інтернету

Путін надумав відключити росіян від глобального Інтернету
Фото: 66.ru

Найближчого понеділка Радбез Росії і президент Росії Володимир Путін обговорять відключення країни від глобального Інтернету.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на кілька російських операторів зв'язку, Інтернет-компаній і некомерційних організацій.

Планується ухвалити кілька рішень, які зміцнюють суверенітет російського Інтернету. Крім того, може бути запроваджений особливий порядок управління Інтернетом, який передбачає можливість відключення Росії від глобальної мережі.

Навчання, проведені Мінкомзв'язку, показали, що рунет вразливий. Зараз обговорюються заходи з мінімізації ризиків, в тому числі і можливість тимчасового відключення рунету від зовнішнього світу.

Російські оператори повинні будуть налаштувати обладнання так, щоб у разі надзвичайної ситуації російський Інтернет можна було оперативно відключити від глобального. Надзвичайною ситуацією можуть вважатися як військові дії, так і, наприклад, серйозні протестні виступи всередині країни.

Зараз ви читаєте новину «Путін надумав відключити росіян від глобального Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути