вівторок, 27 вересня 2022 06:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін може почати розгортати ядерні сили – генерал Маломуж 

Путін може почати розгортати ядерні сили – генерал Маломуж 
21 вересня російський диктатор Володимир Путін вчергове пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін дійде у своїх ядерних погрозах до межі, може навіть почати розгортати ядерні сили.

Водночас буде дивитися на реакцію країн "ядерного клубу" – Америка, Британія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, КНДР, Ізраїль. Таку думку ексголова Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж в телемарафоні "Єдині новини", передає УНІАН.

За його словами, є мала ймовірність того, що Путін застосує ядерну зброю, однак такий розвиток подій не варто виключати. І до нього потрібно готуватися.

"Він буде до межі балансувати на межі фолу, покаже, що вже готовий розгортати війська. Навіть буде розгортати якоюсь мірою, але буде дивитися на реакцію всіх країн, не тільки Заходу, але і Китаю та інших, особливо "ядерного клубу", які можуть дуже потужно завдати удару по Росії. Тому що тоді вже ніяких перешкод щодо стримування ядерних ударів не буде. Але це, звичайно, буде трагедія для людства...", – пояснив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім поки не бачить ознак підготовки РФ до застосування ядерної зброї

Додав, що низка держав, особливо країни "ядерного клубу", відстежують кожен рух російських військ, і особлива увага приділяється ядерним силам.

"Збивати безпосередньо на території Росії (ядерні ракети. – Gazeta.ua) можуть... в момент якраз пуску. Тут можуть бути контрудари з боку, наприклад, Сполучених Штатів Америки, які можуть завдати ударів вже по запущених ракетах...", – припустив Маломуж.

21 вересня Володимир Путін вчергове пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї. Стверджував, що його слова – "це не блеф".

17 вересня американський президент Джо Байден застеріг Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Путіна відреагували на попередження Байдена щодо ядерної зброї – порадили "читати доктрину".

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Путін може почати розгортати ядерні сили – генерал Маломуж ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути