пʼятниця, 09 червня 2017 18:21

Путін іде з Сирії? Російський політик прокоментував заяву про закінчення війни

Путін іде з Сирії? Російський політик прокоментував заяву про закінчення війни
Російський опозиційний політик Леонід Гозман прокоментував заяву Генштабу РФ про завершення війни в Сирії. Фото: Замполит

Якби заява Генштабу Росії про фактичне припинення війни в Сирії виявилася правдою, було б добре. Однак за рахунок сирійської кампанії Кремль не досяг своїх внутрішньополітичних цілей. З іншого боку, згортання військової присутності можуть розцінити як поразку. А для Кремля це неприпустимо.

Таку думку "Обозревателю" висловив російський опозиційний політик Леонід Гозман.

"Я не знаю, що там відбувається, я не можу цього оцінити. Це той випадок, коли я був би радий, якби це була правда. Тому що загибель людей – це погано. І якщо там менше вбивають, то це добре, незалежно від політичного супроводу цього", - сказав він.

Водночас політик зауважив: "Мені здається, що війна в Сирії не дала внутрішньополітичного ефекту на відміну від війни в Україні. Цю війну населення сприймає як щось абсолютно екзотичне і незрозуміле. Ніхто не співчуває арабам - ні тим, ні іншим. У нас досить расистська країна, арабів більшість населення не любить. Тому на цю війну всім наплювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін везе в Сирію найманців із українськими паспортами

Відповідаючи на запитання, чи має намір Кремль згорнути свою участь у війні в Сирії, Гозман сказав: "Щодо згортання я не знаю, тому що легко війну почати і дуже важко її закінчити. Якщо Путін виведе звідти війська, різко скоротить рівень своєї участі, то це можуть розцінювати як поразку. Його опоненти всередині країни і за кордоном, зокрема в Україні, говоритимуть про поразку Російської Федерації. А це те, чого він не може допустити, особливо перед виборами", - відповів Гозман.

Увечері 9 червня начальник головного оперативного управління генштабу збройних сил Росії Сергій Рудськой заявив про те, що громадянську війну в Сирії фактично зупинили.

Зараз ви читаєте новину «Путін іде з Сирії? Російський політик прокоментував заяву про закінчення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути