Ексклюзиви
неділя, 20 березня 2022 10:13

Путін готує бункер на випадок ядерної війни

Путін  готує бункер на випадок ядерної війни
Чиновники проводять ревізію бункерів на сході РФ. Фото: pixabay.com

Керівництво Росії може готувати підземне місто на сході країни на випадок ядерної атаки.

Володимир Путін навряд чи натисне "ядерну кнопку", але він усвідомлює, що війна в Україні може призвести до глобального конфлікту з НАТО. Пре це розповів керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках генерал армії Микола Маломуж, повідомляє Оbozrevatel.

"Про такі плани Путіна можуть свідчити здійснені 17 березня урядові рейси на схід Росії. За часів Союзу там були підземні центри управління, де в автономному режимі можна було жити кілька місяців. А зараз і до року. Можливо вони проводять повну ревізію таких об'єктів, а значить готують до практичного використання".

Мова йде про закриті підземні бункери, на кілька десятків метрів завглибшки. Це ціле містечко. Там розміщені центри військового та цивільного управління, бо туди переміщується уряд, а не лише військові. Там є всі системи зв'язку, у тому числі підземні комунікації з іншими регіонами, автономне живлення, незалежне від зовнішніх джерел, автономна модель життєзабезпечення, включаючи очищення повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може напасти на країни НАТО - російський посол

"Це не свідчить про майбутню війну, але говорить про те, що розглядаються різні сценарії – як локальної війни, яку вони ведуть з Україною, так і глобальної війни з НАТО. Такі сценарії спонукають керівництво Росії готувати ці об'єкти, проводити їхнє випробування та доопрацювання. Путін зациклений на загрозі з боку НАТО. Вони припускають, що війна в Україні може бути детонатором глобальної війни і на якомусь етапі НАТО все ж таки вступить у протистояння – тоді і можливе використання ядерних засобів. Це абсурдна ідея, але вона є нав'язливою для всіх керівників Росії. Вони керуються хибними посилами та фобіями, які на практиці ведуть до конкретних жертв та загрози миру. Я не думаю, що буде ядерна війна. Але те, що Путін триматиме весь світ на межі, – у цьому немає жодних сумнівів", - заявив Маломуж.

Путін може почати погрожувати Заходу ядерною зброєю, йдеться в доповіді Розвідувального управління Міністерства оборони США.

Вважають, що тривала окупація частини України виснажує російські війська та скорочує їхній модернізований арсенал озброєнь, у той час, як економічні санкції, ймовірно, призведуть Росію до тривалої економічної депресії та дипломатичної ізоляції. Імовірно, РФ буде все більше покладатися на свій ядерний засіб стримування, щоб продемонструвати силу своїй внутрішній і зовнішній аудиторії.

Зараз ви читаєте новину «Путін готує бункер на випадок ядерної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути