пʼятниця, 16 липня 2021 02:00

Путін допомагав Трампу на виборах в 2016 році. ЗМІ опублікували кремлівський "план втручання в демократію США"

Путін допомагав Трампу на виборах в 2016 році. ЗМІ опублікували кремлівський "план втручання в демократію США"
Путін підтримав Трампа на виборах. Фото: Reuters

Опублікували документи, в яких, за словами журналістів, викладено міжвідомчий "план Кремля по втручанню в демократію США" під час президентських виборів 2016 року.

Вони були прийняті на нараді з членами Ради Безпеки 22 січня 2016 року і підписані президентом Володимиром Путіним, документи з'явилися у The Guardian.

Учасники зустрічі, як стверджується, погодилися, що уряд Дональда Трампа допоможе забезпечити стратегічні цілі Москви, тому потрібно використовувати "всю можливу силу" для сприяння перемозі Трампа, яка призведе до "дестабілізації соціально-політичної системи США". Також в одній з частин звіту йшлося про те, що санкції, введені США після анексії Криму Росією в 2014 році, сприяли посиленню внутрішньої напруженості. На закінчення говориться, що Кремлю слід шукати альтернативні способи залучення ліквідності в російську економіку.

За даними газети, в російському "плані втручання", зокрема, викладена інформація про "слабкі місця" США, до яких були віднесені в тому числі нібито зростаюча прірва між лівими і правими силами і настрої проти істеблішменту при президенті Бараку Обамі. Крім того, було приділено увагу так званим медіавірусам, які через медійні канали пропонувалося впровадити в американську політичну повістку, щоб "міняти масову свідомість".

"Схоже, що в документах була викладена дорожня карта того, що насправді сталося в 2016 році", - стверджує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова журі Каннського фестивалю заявив, що "Путін - гангстер, без совісті і моралі"

У жовтні 2020 року Міністерство юстиції США звинуватило шістьох російських офіцерів Головного розвідувального управління в хакерських атаках. За даними відомства, підозрювані - це співробітники того ж підрозділу російських спецслужб, яке проводило велику операцію по втручанню Кремля в президентські вибори в США в 2016 році, викравши електронну переписку діячів Демократичної партії.

У березні цього року Управління національної розвідки США опублікувало звіт, де говориться, що російська влада з дозволу Путіна під час президентських виборів в США в 2020 році організували кампанію по "очорнення" кандидата від Демократичної партії Джозефа Байдена і підтримки Трампа для того, щоб "підірвати впевненість у виборчому процесі і погіршити соціально-політичні розбіжності в США ".

Зараз ви читаєте новину «Путін допомагав Трампу на виборах в 2016 році. ЗМІ опублікували кремлівський "план втручання в демократію США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути