Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 06:05

"Путін буде вбивати опонентів в Росії та по світу, доки західні лідери його не зупинять" - російський політолог

"Путін буде вбивати опонентів в Росії та по світу, доки західні лідери його не зупинять" - російський політолог
Олексій Навальний / Twitter

Російського опозиціонера Олексія Навального, який з 22 серпня лікувався в берлінській клініці "Шаріте", виписали зі стаціонару. Німецька влада не повідомляє, де перебуває.

Навальний провів у лікарні 32 дні. 24 із них у відділенні інтенсивної терапії. Російський політолог Федір Крашенінніков каже, що гостра реакція німецької влади та інших західних лідерів на отруєння опозиціонера, означає, що їх чаша терпіння переповнилася від свавілля російської влади, яка вбиває людей в Росії та за її межами.

"Минулого року в Берліні вбили чеченського командира. Це раптово шокувало німецьку еліту. Виявляється, у них на вулицях росіяни роблять що-заманеться. Це також одна з причин, чому була гостра реакція свого часу на отруєння британського громадянина Сергія Скрипаля в Англії. Можливо, колишнього російського шпигуна нікому у Великій Британії не було шкода. Але обурило, що Кремль вбиває на території їхньої країни. Західні лідери раптом зрозуміли, що Москва вбиває в них на вулицях, мов у себе вдома. Врешті, в себе вдома, росіяни вбивають теж", - каже політолог Крашенінніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навального випустили з берлінської клініки

"Путін буде поводитися щоразу ще гірше. Він буде вбивати опонентів в Росії та по світу, доки західні лідери його не зупинять", - підсумував політолог.

Російського опозиціонера Навального госпіталізували 20 серпня в лікарню російського Омська після того, як в літаку він втратив свідомість. Через два дні перевезли в Берлін. Німецькі фахівці підтвердили факт отруєння опозиціонера нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок". Висновок підтвердили згодом інші країни. Зокрема Франція і Швеція, які теж провели лабораторні дослідження. Західні країни звернулися до Росії із закликом провести ретельне і прозоре міжнародне розслідування отруєння, яке визнали замахом на вбивство.

Зараз ви читаєте новину «"Путін буде вбивати опонентів в Росії та по світу, доки західні лідери його не зупинять" - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути