четвер, 19 квітня 2018 03:03

Путін брав участь у створенні "Новачка" - постпред Великої Британії при ООН

Путін брав участь у створенні "Новачка" - постпред Великої Британії при ООН
Постпред Великобританії при ООН Карен Пірс на засіданні Ради безпеки. Фото: REUTERS

Глава РФ Володимир Путін особисто брав участь у створенні нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою в Солсбері отруїли екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Таку заяву зробила постпред Великої Британії при ООН Карен Пірс на засіданні Ради Безпеки. Вона наголосила, що тільки Росія має ресурси для виробництва даної хімзброї.

"Розслідування ОЗХЗ підтвердило використання у Солсбері хімічної речовини "Новачок". Його вища концентрація була виявлена ​​на дверній ручці будинку Скрипалів", - сказала Пірс.

"Тільки Росія має технічні ресурси і мотив для створення "Новачка". Вона і раніше його виробляла, має можливість і зараз. Навіть президент Путін брав участь у створенні цієї речовини", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипалів: Британія навела аргументи проти РФ

Раніше глава Організації із заборони хімічної зброї Ахмет Узумку відхилив заяву РФ про те, що при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів було використано речовину BZ.

14 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що, за інформацією дослідницької лабораторії в Шпіці (Швейцарія), при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів було використано речовину BZ, яка перебувала на озброєнні США, Великої Британії та інших країн НАТО.

Лабораторія в Шпіці Швейцарського федерального інституту з ядерного, біологічного та хімічного захисту не сумнівається у висновках британської лабораторії Портон Даун про те, що Сергія і Юлію Скрипалів отруїли речовиною "Новічок".

12 квітня Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Британії щодо отруєння в Солсбері.

Раніше британська лабораторія в Портон Дауні ідентифікувала отруйну речовину як "Новічок".

Британська розвідка вважає, що речовина "Новічок" була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що "Новічок" на її території ніколи не виготовляли.

Зараз ви читаєте новину «Путін брав участь у створенні "Новачка" - постпред Великої Британії при ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути