пʼятниця, 15 березня 2019 18:21

Психолог пояснила мотиви терориста із Нової Зеландії

Психолог пояснила мотиви терориста із Нової Зеландії
Психолог Аліна Котенко розповіла, чому такі люди можуть спокійно вбивати і викладати ці матеріали в Інтернет Фото: Mind.ua

15 березня в двох мечетях міста Крайстчерч в Новій Зеландії влаштували стрілянину. Один із зловмисників під час стрілянини вів пряму трансляцію. Загинуло 49 осіб. Терорист зазначив, що навчився насильства від відеоігор Spyro і Fortnite.

Психолог Аліна Котенко розповіла, чому такі люди можуть спокійно вбивати і викладати ці матеріали в Інтернет, пише 24 канал.

Існують психопатичні розлади, при яких люди можуть спокійно взяти зброю і піти розстрілювати людей. Вони не мають емпатії - не розуміють, як боляче іншим. Люди з такими відхиленнями розуміють тільки, як боляче їм. Тому можуть спокійно вбивати, знімати це і викладати в інтернет.

"У них по-іншому влаштована психіка, вона нездорова. Досить часто такі люди можуть бути демонстративними. Тобто, вони знімають це, щоб продемонструвати себе і свою перевагу. Хоча бувають і такі розлади особистості, коли весь світ перемогти треба, армію зібрати, тоді це роблять для залучення в свої ряди".

Якщо терорист один - це, швидше за все, це психологічний відхилення. А якщо це терористична організація, то це вже, м'яко кажучи, зомбування. Психолог зазначає, що навіть з нормальної психічно здорової людини можна зробити машину для вбивств.

Раніше люди не могли влаштувати пряму трансляцію доступними засобами. Зараз можна придбати набір блогера.

"На слабку психіку, підліткову, наприклад, ось ці розстріли, їх зняття, це дуже нагадує гру Counter-Strike. У здорової людини існує межа між грою і реальністю. Вона розуміє, що може нашкодити комусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт у мечетях Нової Зеландії: затримали чотирьох нападників

У людей з проблемами психіки ця межа розмита. Вони часто прикриваються ще якимись релігійними речами і якоюсь надідеєю в голові - "я рятую світ від якихось не таких людей".

15 березня внаслідок нападу на мечеті в новозеландському Крайстчерчі загинули 49 осіб.

Раніше було відомо про 40 загиблих. Медичну допомогу надають майже 50 особам. Вони отримали вогнепальні поранення, пише Meduza.

Стрілянину в двох мечетях у Крайстчерчі влаштувало кілька людей. Поліція взяла під варту чотирьох підозрюваних, проте один з них, імовірно, не має стосунку до злочину.

Зараз ви читаєте новину «Психолог пояснила мотиви терориста із Нової Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути