пʼятниця, 15 березня 2019 10:59

Теракт у мечетях Нової Зеландії: затримали чотирьох нападників

Теракт у мечетях Нової Зеландії: затримали чотирьох нападників
Чотирьох нападників на дві мечеті у Новій Зеландії, в результаті яких загинуло до 27 осіб, затримали правоохоронці Фото: KP.UA

У Новій Зеландії в двох мечетях сталася стрілянина. Кількість загиблих від 9 до 27 осіб. Поліція не знає причину атаки.

Чотирьох нападників на дві мечеті у Новій Зеландії затримали правоохоронці, пише ТСН.

"Чотири людини перебувають під вартою - три чоловіки і одна жінка. У поліції поки немає інформації про мотиви стрільців", - йдеться у повідомленні.

Також поліція знешкодила низку саморобних вибухових пристроїв, знайдених в автомобілях після обстрілу мечеті. Зазначається, що точна кількість поранених і загиблих невідома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбезпечніші країни світу

Прем'єр-міністр Жасинда Ардерна назвала подію "одним із найбільш похмурих днів Нової Зеландії". Школи і державні установи в місті закриті. Поліція просить місцевих жителів не виходити з дому.

Жахлива стрілянина у мечеті у новозеландському місті Крайстчерч була у прямому ефірі протягом 17 хвилин – нападник записував усе на відео.

Стрілець називає себе "Брентоном Таррантом" - це білий, 28-річний австралієць. Місцева поліція заявила, що знає про відео і працює над видаленням його із соцмереж.

Онлайн-трансляція почалася з того, що стрілець під'їхав до мечеті Аль-Нур, припаркувавши свій автомобіль на сусідній дорозі. На передньому сидінні, на задньому сидінні та у багажнику в нього було багато зброї та набоїв, а також каністри з бензином.

Чоловік озброївся, увійшов до мечеті та почав безладно стріляти. Він ходив від кімнати до кімнати, стріляючи, і декілька разів зупинявся, щоб перезарядити зброю.

Через три хвилини нападник вийшов з мечеті і пішов до своєї машини, стріляючи по автомобілях, що проїжджали повз. Він узяв більше набоїв і повернувся до молитовного дому, щоб перевірити, чи залишився там хтось живий. Він знову почав стріляти і продовжував це робити, коли вдруге вийшов на вулицю.

Відео завершується у машині стрільця, коли водій набирає швидкість.

Зараз ви читаєте новину «Теракт у мечетях Нової Зеландії: затримали чотирьох нападників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути