субота, 05 лютого 2022 20:58

Проти війни з Україною та за відставку президента: російські офіцери звернулися до Путіна

Проти війни з Україною та за відставку президента: російські офіцери звернулися до Путіна
Російські офіцери виступили проти війни з Україною. Фото: Reuters

Російські офіцери виступили проти війни з Україною та закликали президента Росії Володимира Путіна піти у відставку.

Глава "Загальноросійських офіцерських зборів" генерал-полковник у відставці Леонід Івашов закликав російське керівництво не застосовувати силу щодо України, йдеться у зверненні.

"Застосування військової сили проти України, по-перше, поставить під сумнів існування самої Росії як держави; по-друге, назавжди зробить росіян та українців смертельними ворогами. По-третє, будуть з одного і з іншого боку тисячі (десятки тисяч) загиблих молодих, здорових хлопців, що безумовно позначиться на майбутній демографічній ситуації в наших країнах, що вимирають. На полі бою, якщо це станеться, російські війська зіткнуться не лише з українськими військовослужбовцями, серед яких буде багато російських хлопців, а й з військовослужбовцями та технікою багатьох країн НАТО, а держави-члени альянсу зобов'язані будуть оголосити Росії війну", — сказав Івашов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон та Джонсон домовилися разом працювати над санкціями проти Росії

Він наголосив, що зовнішні загози не настількі серйозні для РФ, тому "ситуація, що нагнітається навколо України, носить, насамперед, штучний, корисливий характер для деяких внутрішніх сил, РФ у тому числі".

"Від президента РФ, ми офіцери Росії, вимагаємо відмовитися від злочинної політики провокування війни, в якій РФ опиниться на самоті проти об'єднаних сил Заходу, створити умови для реалізації на практиці ст. 3 Конституції РФ і піти у відставку", — йдеться у зверненні.

У Росії почали збір підписів против війни з Україною. Ініціаторами стали відомі музиканти, актори, науковці тощо. Зокрема, підписи поставили російський співак Андрій Макаревич та акторка Лія Ахеджакова.

Зараз ви читаєте новину «Проти війни з Україною та за відставку президента: російські офіцери звернулися до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути