понеділок, 30 листопада 2020 02:27

Протести у Білорусі: назвали кількість затриманих

Протести у Білорусі: назвали кількість затриманих
Силовики з самого ранку почали стягувати спецтехніку, автозаки, водомети та військову техніку в центр білоруської столиці. Фото: Belsat

У Білорусі в неділю відбулися акції протесту під назвою "Марш сусідів". Станом на 23:00 силовики затримали як мінімум 385 учасників протестів.

За інформацією правозахисників, затримані є в Мінську, Гродно, Жодіно, Боровлянах, Бресті, Вітебську та Могильові. Такі дані опублікував правозахисний центр "Вясна".

Другу неділю поспіль акції протесту пройшли в місцевому форматі. Мінчани збиралися у дворах, колонами йшли до точки збору в кожному районі. У столиці таких було визначено 60.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко боїться віддавати Білорусь "незнайомому президенту"

Демонстранти організовували ланцюги солідарності та марші. При цьому силовики з самого ранку почали стягувати спецтехніку, автозаки, водомети та військову техніку в центр білоруської столиці.

У Білорусі з початку серпня тривають масштабні акції протесту проти режиму Лукашенка. Один з лідерів білоруської опозиції Марія Колесникова назвала умови діалогу з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Протести у Білорусі: назвали кількість затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути