Ексклюзиви
неділя, 15 вересня 2019 17:02

Протестувальники в Гонконзі палили китайські прапори і співали "Боже, бережи королеву"

Протестувальники в Гонконзі палили китайські прапори і співали "Боже, бережи королеву"
Для розгону мітингарів влада застосовувала водомети

Протестувальники в Гонконгу будували барикади, громили станції метро, кидали у поліцію каміння та "коктейлі Молотова", а правоохоронці у відповідь застосовали водомети та сльозогінний газ.Десятки тисяч людей вийшли на протести у Гонконгу у неділю, 15 вересня, попри заборону влади проводити демонстрації, передає агенція AFP. Під час демонстрації стались заворушення: деякі з протестувальників намагалися потрапити в урядові будівлі, інші кидали у правоохоронців "коктейлі Молотова" та каміння.

У відповідь представники сил безпеки застосували проти мітингарів сльозогінний газ та водомети з водою синього кольору, якою, ймовірно, вони хотіли відмітити протестувальників, повідомляє агенція dpa.

Деякі протестувальники будували на вулицях барикади, здійснювали підпали й громили станції метрополітену. При появі правоохоронців вони переважно розбігалися та згодом збиралися в інших місцях. Місцеві телеканали показали, як демонстранти зірвали та спалили китайський прапор та банер, присвячений 70-й річниці заснування КНР.

Крім того, у неділю група демонстрантів зібралась біля консульства Великобританії в Гонконзі, вимагаючи від Лондона посилення тиску та Пекін та активізації дій для захисту своїх колишніх підданих. Сотні демонстрантів співали гімн королівства "Боже, бережи королеву" та розмахували британськими прапорами.

Протести у Гонконгу, на які виходили сотні тисяч людей, тривають вже кілька місяців. Мешканці виходили на демонстрації проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників за запитом китайської влади. За даними організаторів, у деякі дні в акціях брали участь понад мільйон людей. Це були найбільші протести в Гонконзі з часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сноуден намагається втекти з Росії

На тлі масових протестів 4 вересня глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про офіційне відкликання суперечливого законопроєкту про екстрадицію. Втім, акції протесту продовжуються - демонстранти вимагають проведення вільних виборів, розслідування дій поліції, яка застосовувала силу під час мітингів та амністії для понад тисячі затриманих.

Зараз ви читаєте новину «Протестувальники в Гонконзі палили китайські прапори і співали "Боже, бережи королеву"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути