неділя, 31 травня 2020 10:16

Протести в США: комендантську годину ввели 25 міст

Протести в США: комендантську годину ввели 25 міст
У Сполучених Штатах запровадили комендантську годину. Фото: Star Tribun

У Сполучених Штатах через масові протести, що тривають по всій країні після смерті афроамериканця Джорджа Флойда, 25 міст запровадили комендантську годину. Джордж Флойд помер в лікарні Міннеаполіса 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло.

У Міннеаполісі помер при затриманні афроамериканець Джордж Флойд. Через його загибель люди спалили поліцейську дільницю, а місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації. На сьогодні, у 25 містах 16 американських штатів влада ввела комендантську годину. А Національна гвардія США також була активована у близько 10 штатів та в округу Колумбія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почалися масові заворушення після смерті афроамериканця, затриманого поліцією

Тисячі людей тримали таблички з написом "Він сказав, що не може дихати. Правосуддя для Джорджа". У Нью-Йорку протестувальники зібралися перед спортивною ареною "Барклайс-Центр" в районі Бруклін. В якийсь момент натовп почав наступати на поліцейські кордони, намагаючись прорвати їх.

У деяких великих містах Америки почалися заворушення після мирних демонстрацій через смерть афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі після його затримання поліцейськими.

Зараз ви читаєте новину «Протести в США: комендантську годину ввели 25 міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути