пʼятниця, 26 листопада 2021 07:18

Протест жінок проти домашнього насильства розігнали сльозогінним газом

Протест жінок проти домашнього насильства розігнали сльозогінним газом
Тисячі жінок взяли участь у мітингу в Стамбулі, присвяченому Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок /Al Jazeera

Турецька поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі в четвер, 25 листопада, щоб розігнати акцію протесту.

Тисячі людей, багато з яких були жінки, вийшли на вулиці Стамбула, щоб відзначити Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Про це передає Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У вакцинах чіп. Це погібєль душі": сотні антивакцинаторів бастували у Києві

Протести відбулися на фоні закликів до Туреччини знову приєднатися до Стамбульської конвенції - угоди про захист прав жінок, яка включає 45 країн, і яку підписали в Стамбулі в 2011 році.

Хоча Туреччина перша підписала конвенцію, у липні цього року вона також стала першою, яка вийшла з неї. Відповідне рішення прийняв президент Реджеп Тайіп Ердоган, заявивши, що цю ініціативу "викрала група людей, які намагалися нормалізувати гомосексуалізм".

Турецькі жінки вже двічі проводили масові протести проти виходу країни з угоди - у березні, коли Ердоган вперше оголосив про намір вийти, і знову в липні, коли цей крок став офіційним.

Ердоган стверджував, що існуючі закони в Туреччині вже гарантують достатній захист для жінок, але правозахисні групи в країні стверджують, що конвенція надавала дорожню карту для важливого законодавства, яке уряд ніколи не виконував повністю.

За даними платформи We Will Stop Femicide, у 2021 році в Туреччині вбили щонайменше 285 жінок.

Понад 60 активістів від кількох громадських організацій пікетували посольство Польщі у Києві 23 листопада через повідомлення про плани втретє розглянути заявки у тендері на вибір візового оператора.

Зараз ви читаєте новину «Протест жінок проти домашнього насильства розігнали сльозогінним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути