Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2021 21:52

"У вакцинах чіп. Це погібєль душі": сотні антивакцинаторів бастували у Києві
11

Сьогодні біля Верховної Ради вдруге з початку місяця зібралися противники вакцинації. Вважають її примусовою та називають геноцидом. Частина переконані, що над українцями здійснюється медичний експеримент.

Мітингувальники також вимагали звільнити з-під варти свого лідера Остапа Стахіва – очільника руху "Права людини". 18 листопада у Львові йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою 60 діб із альтернативою внесення застави у 998,8 тис. грн. Мережа, яку створив Стахів, намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі, пояснили затримання і арешт чоловіка у Службі безпеки України.

Кореспондентка Gazeta.ua побувала на мітингу та розпитала присутніх на ньому людей – чому не згоджуються щеплюватися та бояться вакцини. Що планують робити далі.

Близько 09:30 під будівлею Верховної Ради починають збиратися сотні людей, дехто приходить із дітьми. Несуть плакати з чорно-червоними написами: "Стоп геноцид!", "Скажи ні Covid-паспортам", "Поверніть законні права природним людям". Багато тримають банери на підтримку свого лідера: "Свободу Стахіву".

На мітинг чимало присутніх з'їхалися з різних областей. Маски не одягають. Вуглекислий газ шкодить здоров'ю, кажуть. Неподалік протестувальників – стоять шеренги з правоохоронців. Контролюють порядок.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  У Києві пройшов мітинг проти примусової вакцинації. На акцію зібралися сотні людей
У Києві пройшов мітинг проти примусової вакцинації. На акцію зібралися сотні людей

У натовпі активно роздаються газети та листівки про шкоду від вакцини. Активісти з руху "Права людини" зі сцени час від часу викрикують різні гасла у мікрофон.

- Меня попросили уйти в бессрочный отпуск на время. Именно потому, что не хочу вакцинироваться, - жаліється 42-річний Ігор Тринос. Стоїть під деревами неподалік сцени, тримає плакат. – Работаю курьером и без сертификата не могу ездить в транспорте. Директор и сам не хочет колоть себе вакцину. Но мне сказал не работать. Несколько недель уже сижу без дела. Планирую найти себе дистанционную работу.

Вакцина впливає на здоров'я, переконаний Тринос.

- Этому есть подтверждения. Прививка не помогает, - запевняє. – Знакомая вакцинировалась и умерла. Я не хочу на себе это проверять.

Кілька років працював у міліції, але ніколи злочинні накази не виконував

Колона починає повільно рухатися проїжджою частиною вул. Хрещатик. Попереду натовпу їдуть автомобілі поліції та "швидка".

- Карантин застав мене зненацька у 2020 році, - шкутильгає учасник акції Вадим Грузевич. Розгублено розводить руками. – Був у Тернополі тоді та хотів зайти у спортзал. Мені сказали, що без масочки не можна. Одразу зрозумів, що твориться якась афера. Законно карантин можна увести тільки, якщо в країні є надзвичайний стан. Які обмеження, які намордники? Дії влади незаконні. Я кілька років працював у міліції, але ніколи злочинні накази не виконував, - переконує Вадим Володимирович.

У ефективність вакцини теж не вірить.

Лікар змушує колотися. Бо пенсії не даватимуть

- Нормальні доктора кажуть, що адекватний препарат має проходити 6-8 років випробування у лабораторії. А у нас дев'ять місяців і всьо. Люди через це реально вмирають, - запевняє. – Знаю про чоловіка 50 років, який на третій день від вакцини помер. А лікарі вписали іншу причину смерті! Усьо приховують, щоб народ коловся. А цей клоун говорить про якусь тисячу гривень, що отримають вакциновані. Ще і обмежене їх використання. Хіба бабка в селі піде у кінотєатр чи гантелі тягать? Це брєд! До мене осьо бабушка підходить і каже: "Купи хліба. Була у сімейного лікаря, то змушує колотися. Бо пенсії не даватимуть". Ось до чого дожилися!

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Акцію розпочали біля Верховної Ради. Там виступили лідери організації "Права людини"
Акцію розпочали біля Верховної Ради. Там виступили лідери організації "Права людини"

Учасники акції зупиняються під будівлею СБУ.

- Свободу Остапу Стахіву! Свободу Остапу Стахіву! – скандують в один голос.

За мітингом спостерігають десятки перехожих, які йдуть тротуаром. Знімають дійство на телефони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Печерському суді справи відправляють "нах*р"

- Позитивно ставлюся до вакцинації. Сам робив щеплення. Але проти мітингу нічого не маю. Люди можуть виходити. Однак, противники щеплення чинять не розумно, - каже один із перехожих Роман Давиденко. – Я їжджу по місту своїм авто і міг би спокійно не щеплюватися. Ніхто не змушував. Але не хочу бути перенощиком інфекції. Ніякі права не порушуються зараз в країні.

- Ви ж напишіть, що нас ніхто не проплачував тут, - бере мене за руку жінка у фіолетовому пуховику. Від холоду у неї червоне обличчя. - Ми всі тут за власним бажанням, щоб захистити свої права. Ми ж не проти прививок, а проти порушення свободи.

63-річна Світлана зізнається, що на мітинг приїхала електричкою з Ніжина на Чернігівщині. Про акцію дізналася із соціальних мереж. Познайомилася там із новою подругою Оленою. Разом дісталися до столиці, каже.

У Києві пройшов мітинг проти примусової вакцинації. На акцію зібралися сотні людей
Фото: Тарас ПОДОЛЯН
Учасники протесту приїхали з різних областей України. На холоді з транспорантами стояли і діти
Вимагали від влади припинити примусову вакцинацію та звільнити їхнього лідера Остапа Стахіва
У руках більшість людей тримала Конституцію. Карантин в країні порушує основний закон, кажуть
Центром Києва мітингувальники пройшли до будівлі СБУ

- Оце сама намалювала, - показує Світлана білий ватман із написом "Скажи "ні" примусовій вакцинації". – Спершу хотіла плакат надрукувати, звернулася у друкарню. А мені за кілька днів дзвонять: "Ваш текст цензуру не пройшов". Я аж розплакалась. Купила тоді білий ватман і чорну краску у них. Червону знайшла у магазині. Вимальовувала кожну літеру. Все від душі.

Мені жодної бутилочки безкоштовно не дали, за все сама платила. А тут вони мені безплатно прививку дають!

Робити щеплення пенсіонерка боїться. Маю погане здоров'я, каже.

- Я пережила передракову і ракову операції. Мені жодної бутилочки безкоштовно не дали, за все сама платила, - нервує. - А тут вони мені безплатно прививку дають! Де ж вони тоді були? Я вже три рази перехворіла, то нащо вводити у себе всяке? Я не проти вакцини - я проти примусу. Мого ж чоловіка, який працює в Києві, заставили щепитися. Вибору не було, бо в мене пенсія тільки 2200 гривень. Мусимо жити за його зарплату. Я, звісно, вмовляла не робити прививку, сварилася. Але він вирішив по-своєму. Страшно, бо має багато болячок. Як же я буду без нього?, - на очах жінки виступають сльози.

Поруч іде її подруга Олена. Працює у супермаркеті. Боїться повертатися додому, говорить.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Центром Києва мітингувальники пройшли до будівлі СБУ
Центром Києва мітингувальники пройшли до будівлі СБУ

- Нас тут усі знімають, а коли приїду – люди коситися на мене будуть. Добре, що все таки є однодумці. Бо ж інколи здається, що увесь світ проти тебе, - розповідає. – Із донькою сварюся щодо вакцинації. Але переконати важко, бо доросла. Усього в мене троє дітей, чоловіка немає. Що буде, коли щеплюся і щось зі мною станеться? Хто їм допоможе? Це геноцид, унічтоженіє людей! Помруть не зразу, а за год чи три года.

До розмови прислухається киянка 22-річна Наталія. Поправляє сіру в'язану шапку, транспорант перекладає з однієї руки в іншу. Батьки не знають про її участь у мітингу.

- Сказала, що йду зимове взуття вибирать. Вони думають, що я якась сумашедша. Їм нічого довести не можна. Тато колишній поліцейський. Сваримось, - говорить. – Усю інформацію про коронавірус беру з груп у соціальних мережах. Засобам масової інформації не вірю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власників кафе і ресторанів чекають штрафи у 170 тис. грн - якщо детально не перевірятимуть Сovid-сертифікати

Пропонує доєднатися до їхніх спільнот у соцмережах. Знервовано шукає потрібні у телефоні.

- О, слава Богу, щас, - набирає назви на клавіатурі. - Батьки забрали телефон, поміняли сімку. Кажуть, що все одно прийдеться вколотися. Уже не виходьте із групи, не удаляйтеся. Тут дуже багато інформації, - показує мені сторінки. - Батьки не хочуть дивитися, мама не вірить. Це не обідно, це отчаяння і боль. У цих вакцинах цифровий слід знайдено давно. Там чіп.

- Людей будуть виселять. Уже строяться табори, - додає Олена.

Хочуть зменшити населення до одного мільярда, щоб були тільки раби

- Концтабори будуть, да, - погоджується Наталія. - Кажуть, що будуть в Сибір виселять. Віруючі про це говорять. У Сургуті вже вирили кучу могил для трупів, бо буде падьож, будуть хоронить. Не хочеться про це думать в наше врємя. Нашим світом управляють нелюди. Для них людина - економічна одиниця. Хочуть зменшити населення до одного мільярда, щоб були тільки раби. Середнього класа не буде. Хто не захоче вакциніроваться, то примушуватимуть насильно. Ось нашу Нацгвардію сформували для того, щоб направити на мирне населення. Якщо наші поліцейські опомняться, то будуть завозити силовиків з Китаю. В Казані вже є найомні поліцеські звідти, чи з Америки.

- Іде стерилізація населення. У вакцину добавляють почку абортірованої дитини, щоб коли людина колеться - її імунітєт повністю унічтожався, - не зупиняється Наталія. - Ми робимося живими зміненими організмами. Це погібєль душі, начертаніє звєря, печатка антихриста.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  У руках більшість людей тримала Конституцію. Карантин в країні порушує основний закон, кажуть
У руках більшість людей тримала Конституцію. Карантин в країні порушує основний закон, кажуть

Олена вважає, що усе йде до того, що невакциновані ховатимуться у лісах.

- Усі ці міліардери, їхні масонські клани - приносять дітей у жертву. Сатаністи, прости Господи. Коронавіруса нема ніякого, - запевняє.

Мітингувальників на вулиці стає все менше. Із маленькою донькою до жінок підходить Ольга із яскраво нафарбованими очима. Одягнена у бежеве пальто. У руках тримає великий синій термос.

- Хочете чаю? - пропонує і знімає кришку.

- Гарячий? - питає літня жінка у сірому картузі. - Якщо так, тоді давайте.

НА АКЦІЇ ВИКОРИСТОВУВАЛИ КОДИ З ПОСИЛАННЯМ НА САЙТ "ЄДИНОЇ РОСІЇ"

Антивакцинатори вийшли на протест із плакатами на яких був зображений QR-код. При скануванні він веде на сайт "Єдиної Росії".

Автор: УНІАН
  Більшість людей прийшли на мітинг, адже залишились без роботи через відмову робити щеплення
Більшість людей прийшли на мітинг, адже залишились без роботи через відмову робити щеплення

Раніше в Раді національної безпеки і оборони повідомили, що проти України ведеться інформаційна спецоперація, спрямована на максимальне зменшення рівня вакцинації населення. Аналіз соцмереж показав, що повідомлення про начебто негативні наслідки щеплення – поширюються Telegram-каналами, які куруються Росією або мають до неї відношення, заявили в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «"У вакцинах чіп. Це погібєль душі": сотні антивакцинаторів бастували у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути