середа, 09 червня 2021 22:07

Протасевич перехворів у в'язниці - адвокатка

Протасевич перехворів у в'язниці - адвокатка
Адвокатка Протасевича повідомила, що він перехворів на тонзиліт. Фото: Reuters

Білоруській опозиціонер Роман Протасевич в ув'язненні перехворів на тонзиліт у важкій формі.

"Роман хворів. Лікували антибіотиками - зараз здоровий. Він не отримує листів, поки не дійшли гроші, які йому переводили. Ще він не зміг замовити книги. Просив Еріха Марію Ремарка", - повідомила "Настоящему времени" його адвокатка Інеса Оленська.

Їй вдалося відвідати його в СІЗО Комітету державної безпеки Білорусі.

Батьки Протасевича домагаються, щоб до нього допустили лікаря. Силовики хочуть почути від нього те, що хоче чути самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, сказав його батько Дмитро Протасевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруські пропагандисти намагаються приховати тортури над Протасевичем: з'явились вирізані фрагменти з інтерв'ю

"І на це все направлено. Що "опозиція живе на гроші Заходу", ми це чуємо вже 26 років. Що в опозиції "розкол". Це теж ми чуємо. Що "опозиція ні на що не годна, їм потрібні тільки гроші, вони живуть на західних грантах, нічого не варті та нічого з себе не представляють". Ось основний посил, чого від нього хотіли добитися", - сказав він.

23 травня білоруський режим Лукашенко звернувся до примусової посадки літака компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, з метою затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича, який перебував на борту.

3 червня білоруське пропагандистське телебачення продемонструвало "інтерв'ю" з Протасевичем, в якому блогер обмовляє себе, засуджує опозиційну діяльність проти Лукашенка і висловлюється в підтримку режиму.

Зараз ви читаєте новину «Протасевич перехворів у в'язниці - адвокатка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути