Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2024 06:41

Пропаганда РФ хоче використати удар Ірану по Ізраїлю проти України - ISW

Пропаганда РФ хоче використати удар Ірану по Ізраїлю проти України - ISW
Іран завдав удару по Ізраїлю. Фото: rbc.ua

Російська пропаганда поширює наративи про те, що загроза воєнної ескалації на Близькому Сході відверне увагу країн Заходу від України та від надання Києву необхідної оборонної допомоги.

Разом з тим здатність Сил оборони відбивати атаки РФ напряму залежатиме від поновлення військової допомоги від США. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Деякі російські блогери 13 і 14 квітня вдалися до злагодженої інформаційної операції, стверджуючи, що західні ЗМІ поступово перестануть висвітлювати війну в Україні, оскільки увага Заходу переключиться на ризик ескалації на Близькому Сході. Вони припускають, що США та інші західні союзники України можуть зволікати з постачанням військової допомоги Києву, оскільки Захід почне віддавати пріоритет Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН визнав, що Близький Схід знаходиться на межі великої війни і закликав до стриманості

При цьому російські пропагандисти особливо зловтішалися з того, що якщо Україна не отримає додаткові західні системи протиповітряної оборони, російські безпілотники і ракети "безпечно кружлятимуть" у повітряному просторі, проти чого вже ніхто не буде заперечувати у світі.

Аналітики нагадують, що російські військові блогери та кремлівські чиновники, включно з речником Кремля Дмитром Пєсковим, висловили подібні сподівання після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

"Суттєві затримки з наданням військової допомоги з боку США уже призвели до дефіциту українських запасів ракет і боєприпасів для протиповітряної оборони. Це перешкоджає здатності ЗСУ захищатися від російських наступальних операцій на фронті, а також від безпілотних і ракетних ударів по тилових районах, створюючи можливості, які російські збройні формування активно експлуатують", - йдеться у публікації.

Учасники країн "Великої сімки" засудили повітряну атаку Ірану на Ізраїль. Лідери G7 також закликали сторони до стриманості.

За словами президента Європейської ради Шарля Мішеля, країни "Великої сімки" продовжать докладати зусиль для деескалації.

Зараз ви читаєте новину «Пропаганда РФ хоче використати удар Ірану по Ізраїлю проти України - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути