середа, 13 січня 2021 14:09

Програміст забув пароль від Bitcoin-гаманця з $220 млн

Програміст забув пароль від Bitcoin-гаманця з $220 млн
З існуючих 18,5 млн біткоїнів близько 20% загублені або застрягли на гаманцях. Фото: pixabay.com

У Сан-Франциско німецький програміст Стефан Томас загубив пароль від жорсткого диска із 7 тис. біткоїнами.

Вартість криптовалюти становить понад $220 млн. Жорсткий диск IronKey дає користувачам 10 спроб для введення пароля, після чого його зміст зашифровується назавжди. У програміста залишилося 2 спроби, пише The New York Times.

Томас отримав 7002 Bitcoin ще 2011-го як гонорар за створення анімаційного відео, з якого багато хто дізнався про цю криптовалюту. Того ж року він загубив записку з паролем від гаманця. Програміст поклав диск у безпечне місце на випадок, якщо вигадають нові способи злому складних паролів.

З існуючих 18,5 млн біткоїнів близько 20% загублені або застрягли на гаманцях. Вартість цих 20% - близько $140 млрд. Компанія Wallet Recovery Services, яка допомагає користувачам повернути цифрові ключі, щодня отримує понад 70 запитів із проханням допомогти відновити доступ до криптовалюти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банк Америки попередив про обвал криптовалюти Bitcoin

Підприємець 34-річний Габріель Абед втратив близько $25 млн, коли його колега 2011-го відформатував ноутбук, де він зберігав ключі від гаманця з криптовалютою. Незважаючи на це, кількість токенів, які він відтоді продав і купив, дозволила чоловікові придбати ділянку землі на Барбадосі.

Курс біткоїну двічі за ніч оновив історичний максимум, подолавши позначку $36 тис., а потім $37,7 тис. Біткоїн досягнув піків після штурму Капітолію в США.

Зараз ви читаєте новину «Програміст забув пароль від Bitcoin-гаманця з $220 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути