середа, 12 грудня 2018 13:34

Продають 50-метрову картину, на якій зображений весь світ

Унікальну 50-метрову картину "За дві години від Лондона до Гонконгу" продадуть 13 грудня на аукціоні Sotheby's у Лондоні. Її написали 1860-го Джон Лемб із сином.

Вони були лондонськими агентами судноплавної компанії. Хотіли створити візуальну подорож із британської столиці до далекої колонії Об'єднаного Королівства, повідомляється у прес-службі аукціонного будинку.

Автор: sothebys.com
  50-метрова картина "За дві години від Люндона до Гонконгу" Джона Лемба
50-метрова картина "За дві години від Люндона до Гонконгу" Джона Лемба

Зображення розбите на фрагменти. Глядач подорожує від причалу в Лондоні до протоки Ла-Манш, після на Мальту, до Єрусалиму, в пустелю до бедуїнів, до Червоного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриється виставка найдорожчого художника України

Далі шлях "мандрівника" лежить на острів Цейлон і закінчується у Гонконзі. Сам Лемб у Гонконзі не бував і не бачив нічого з того, що зобразив.

Акварельне полотно, написане на папері та наклеєне на шовк, було розміщене на 2 барабанах. Лемб влаштовував його 2-годинну демонстрацію, супроводжувану "дотепними" розповідями про екзотичні країни. Записи автора додаються до картини.

Рукописний лист лауреата Нобелівської премії з фізики Альберта Ейнштейна, в якому він розглядає концепцію релігії, продали на аукціоні "Крістіз" у Нью-Йорку за $2,89 млн — майже 81 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Продають 50-метрову картину, на якій зображений весь світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути