четвер, 31 травня 2018 17:07

Природа перетворила розкішний курорт на острів-привид
6

Електростанція, церква, бунгало - усе потрапило під владу природи
Фото: Neelima Valangi
Оленів на острів завезли британці для полювання
Раніше у домі культури часто проводили танцювальні вечірки
Острів Рос обрали для заселення першим через наявність питної води
Природа повністю поглинула заселений у 19 сторіччі острів

Острів Рос – зникле британське поселення на Андаманському архіпелазі в Бенгальській затоці. Острів покинули у 1940-х роках, і його повністю поглинула природа. Чисельні бунгало, церква, танцювальні зали та кладовище поступово зникають під наступом лісу.

Андаманський архіпелаг є ізольованою групою з 572 тропічних островів. Люди мешкають на 38. Головна особливість островів – недоторкана природа. Бурхливе морське життя, коралові рифи, доісторичні ліси – усе це можна знайти саме тут. Саме про це повідомляє на своїх сторінках BBC.Travel.

Автор: Neelima Valangi
  Електростанція, церква, бунгало - усе потрапило під владу природи
Електростанція, церква, бунгало - усе потрапило під владу природи

1857 року британська влада вирішила зробити із островів колонію для індійських бунтарів. Британські колоністи вперше прибули на архіпелаг 1858 року. Він був повністю вкритий непрохідними джунглями. Острів Рос був першим, який обрали для заселення. Лише тут знайшли джерела з прісною водою. Каторжники самотужки розчищали собі місце для життя. Британські офіцери наглядали за ними з кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Острів Пасхи із загадковими скульптурами - у небезпеці

Пізніше острів Рос став місцем для ексклюзивного відпочинку і мешкання високопоставлених офіцерів та їхніх родин. Тут збудували вілли з газонами та тенісними кортами. Поруч з ними виросли військові бараки, лазарети, водоочисні споруди та електростанція.

Автор: Neelima Valangi
  Оленів на острів завезли британці для полювання
Оленів на острів завезли британці для полювання

До 1942 року усіх політичних в'язнів звільнили. Під час Другої світової острів захопили японці. Поселенці остаточно його покинули. 1947-го Індія проголосила свою незалежність і острів повністю перейшов під владу природи.

Інді́йський океа́н — третій за розміром океан на Землі, між Африкою, Азією, Австралією та Антарктидою і займає близько 20% водної поверхні Землі.

Андаманські острови — архіпелаг в Індійському океані між Індією і М'янмою. Є частиною індійської союзної території Андаманські і Нікобарські острови і складається з 204 островів.

Загальна площа островів становить 4120 км², а їх населення 250 тисяч чоловік, з яких сьогодні лише 500 корінні жителі. Сьогодні основне населення островів складають іммігранти з Індії.

Зараз ви читаєте новину «Природа перетворила розкішний курорт на острів-привид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути