четвер, 06 грудня 2018 16:11

Принцеса ОАЕ втекла з дому

Принцеса ОАЕ втекла з дому
Принцеса Латіфа зникла безвісти у лютому 2018 року. ФОТО: Zik

Принцеса Арабських Еміратів Латіфа Мохаммед Аль-Мактум втекла з дому в лютому 2018-го. До сьогодні її не знайшли. Вона - дочка еміра Дубая, прем'єр-міністра і віце-президента ОАЕ Мухаммеда бен Рашида Аль Мактума. BBC зняли фільм, в якому намагалися з'ясувати обставини зникнення принцеси.

Дівчина 7 років планувала втечу з ОАЕ. Після першої спроби її спіймали за тиждень перебування на свободі. Коли намагалася втекти вдруге, то безслідно зникла.

До того Латіфа записала відео, в якому відверто розповіла, чому зважилася на цей крок. Вона звинуватила впливового батька у жорсткому поводженні та масових вбивствах, а також поскаржилася на нестерпність життя у "золотій клітці".

На відео дівчина заявила, що не може терпіти повне безправ'я, постійні обмеження та утиски, тому мріє вирватися на свободу.

Також принцеса розповіла страшну історію своєї сестри Шамси. Вона також спробувала втекти з-під контролю деспотичного батька, але за кілька місяців була спіймана. За словами Латіфи, дівчину накачали наркотиками і повернули додому, зараз вона примусово спостерігається у психіатрів і приймає ліки.

"Це початок мого нового життя і свободи, свободи вибору. Я не чекаю, що буде легко. У моєму житті нічого не буває легкого. Але я хочу, щоб у мене почалася нова глава життя, де у мене є голос, де мені не потрібно мовчати", — натхненно заявила Латіфа на камеру.

У лютому цьогоріч дівчина вирішила втілити у життя план, який виношувала 7 років. Свою втечу шейха продумала до дрібниць. Заручилася підтримкою колишнього агента французької розвідки, офіцера Ерве Жобера та подруги, вчительки капоейри Тііни Йоханна Яухіайнен. Тоді донька еміра Дубая спробувала попливти з ОАЕ на яхті, ховаючись біля узбережжя Індії.

Однак за тиждень в Індійському океані дівчину та її приятельку засікли військові вертольоти, а потім на них напала берегова охорона.

Останнє місце розташування судна з принцесою на борту було зафіксовано за 50 миль від індійського узбережжя. Тоді Латіфа злякано кричала через WhatsApp: "Будь ласка, допоможіть. Зовні знаходяться чоловіки. Я чую постріли. Я сховалася разом із моєю подругою". З тих пір про принцесу нічого не було чутно, повідомляє Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вийшов мовчки з машини. Більше його не бачили"

Правозахисники міжнародної організації Human Rights Watch розслідують зникнення доньки правителя Дубая. Вони припускають, що викрадення дівчини організувала її сім'я.

У четвер, 6 грудня, о 19.00 за київським часом ВВС покаже документальний фільм, присвячений життю Латіфи "Втеча з Дубая: Загадка зниклої принцеси". У стрічці покажуть, як журналісти розслідували загадкове зникнення принцеси Латіфи.

У найбільшому місті Об'єднаних Арабських Еміратів з'явилися озера у формі 2 переплетених сердець. Нове туристичне місце відкрив спадкоємець Дубаї та член королівської родини Мохаммед Аль Мактум. Він і опублікував фото на своїй сторінці в Іnstagram.

Зараз ви читаєте новину «Принцеса ОАЕ втекла з дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути