середа, 29 березня 2023 04:44

Пригожин копіює Путіна: тролінг чи паралель з президентом РФ

Пригожин копіює Путіна: тролінг чи паралель з президентом РФ
Власник групи "Вагнера" Євген Пригожин почав пародювати кінематографічни стиль інтерв'ю президента РФ Путіна. Фото: eastnews.ua

Власник групи "Вагнера" Євген Пригожин може використовувати свій вплив на медіа-ландшафт в Росії, щоб представити себе як претендента на президентських виборах в 2024 році.

Так, нещодавно власне агентство новин Пригожина опублікувало інтерв'ю з ним, яке візуально копіює різні інтерв'ю з російським диктатором Володимиром Путіним. До цього відео з Пригожиним виглядали інакше - він обирав кадри в динаміці або ті, що нагадують поле бою. До таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин намагається задобрити міноборони РФ: в ISW з'ясували навіщо

"Пригожин також використав це інтерв'ю, щоб повторити свої попередні аргументи про необхідність прищепити російським бійцям жорстку ідеологію та натякнути, що Міноборони Росії навмисно позбавляє групу "Вагнера" артилерійських боєприпасів", - пише ISW.

Аналітики вважають, що пародія кінематографічного стилю інтерв'ю Путіна може бути використана в рамках більшої кампанії троллінгу з метою нападу на Кремль, або ж щоб провести мовчазні паралелі між Пригожиним і Путіним.

11 березня Пригожин зробив саркастичну заяву, що балотуватиметься на пост президента в 2024 році. До цього ж Пригожин неодноразово атакував президентську адміністрацію Путіна, наприклад, заявляючи, що деякі чиновники є зрадниками. Також він ставив під сумнів кремлівські наративи про те, що РФ воює з НАТО, а в Україні є нацисти.

"Нещодавня поведінка Пригожина - незалежно від її наміру - поширює в російському суспільстві наратив про те, що Пригожин має більші політичні прагнення в Росії", - заявили аналітики.

Раніше засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заперечив заяви Кремля про те, що Росія воює з НАТО. Терорист також поставив під сумнів існування "нацистів" на території України, про яких постійно говорить Москва.

Своїми висловлювання Пригожин "фактично відкинув довоєнні та післявоєнні заяви Кремля про те, що РФ необхідно захищатися від загрози НАТО в Україні, і підірвав необхідність і ймовірність заявлених російським диктатором Путіним максималістських цілей його вторгнення".

Зараз ви читаєте новину «Пригожин копіює Путіна: тролінг чи паралель з президентом РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути