Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 13:41

"Приберіть дітей із вулиці" - Лукашенко пригрозив учасникам страйку

"Приберіть дітей із вулиці" - Лукашенко пригрозив учасникам страйку
Олександр Лукашенко. Фото: Белта

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив нараді з підготовки шостих Всебілоруських народних зборів, що його країна починає стикатися з "терористичними загрозами". Він пригрозив, що влада реагуватиме жорсткіше. Про це повідомляє "БЕЛТА".

"Ви, напевно, пам'ятаєте мою заяву, коли я сказав, що ми повинні працювати акуратно, не дивлячись на те, що гострий період, протестуни ці швендяють вулицями - в основному або майже виключно в Мінську. Проте ми констатували факт, що ця решта маси радикалізувалася. Ми чітко бачимо організаторів і тих, хто втілює ці ідеї. І я тоді говорив, що працюємо акуратно, оскільки червоної межі вони ще не перейшли. Останні кілька днів свідчать про те, що з багатьох напрямків вони цю червону межу перейшли...Ну як можна оцінювати те, що вже вийшли на залізницю і починають блокувати автоматику, здійснювати замикання рейок? Це може призвести до серйозних аварій на залізниці, катастроф і загибелі безлічі людей. Це дії організованих злочинних груп з ознаками тероризму. Ми починаємо стикатися з терористичними загрозами", - сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сила солідарності злякала режим" - Тихановська прокоментувала перший день страйку

Він також заявив, що в Мінську перерізали кілька світлофорів, а також що учасники протесту "ламають" і "трощать" те, що створювалося роками, а "люди втомилися це все терпіти".

Лукашенко вважає, що влада чогось варта, якщо вміє захищати себе і свій народ, "тому, коли переходять червону лінію, влада повинна реагувати".

На його думку, організатори протестів у Білорусі пройшли 7-8 етапів за методичкою кольорових революцій і "залишилося зовсім небагато, наступний етап - радикалізація, вона відбувається".

Лукашенко сказав, що батьки школярів і студентів мають їх зупинити: "Приберіть своїх дітей із вулиці, щоб потім не було боляче. А з рештою ми будемо розбиратися за всією суворістю закону".

"Проти нас розгорнули вже не інформаційну, а терористичну війну за окремими напрямками. Ми це повинні припинити.

У зв'язку з цими закликами з Польщі та Литви про ультиматуми і страйки я вчора прем'єр-міністру доручав і всім практично присутнім тут: нікого не треба вмовляти - ні робітників, ні студентів, ні лікарів, ні вчителів, ні держслужбовців. Зараз такий момент, коли кожен повинен вибирати у своєму житті ту дорогу, якою він рухатиметься. Нехай визначаються, де вони хочуть жити, як вони хочуть жити", - додав самопроголошений президент Білорусі.

У ніч на 26 жовтня збіг термін підтриманого широкими колами громадськості Білорусі (25 жовтня на його підтримку в Мінську на вулиці вийшло близько ста тисяч людей, менші акції були і в інших містах) "народного ультиматуму". Від Лукашенка вимагали відмовитися від претензій на посаду президента і заявити про відставку, а також звільнити всіх затриманих і ув'язнених за політичними мотивами.

Зараз ви читаєте новину «"Приберіть дітей із вулиці" - Лукашенко пригрозив учасникам страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути