субота, 17 липня 2021 12:10

Президента Гаїті міг замовити колишній чиновник

Президента Гаїті міг замовити колишній чиновник
Моїз збирався змінити Конституцію - дозволити займати президентський пост два терміни поспіль, скасувати посаду прем'єр-міністра й верхню палату парламенту. Фото: Reuters

Вбивство президента Гаїті Жовенеля Моїза міг замовити колишній співробітник міністерства юстиції цієї країни Джозеф Фелікс Бадіо.

Про це заявив начальник національної поліції Колумбії генерал Хорхе Варгас за результатами спільного розслідування Гаїті, Колумбії та Інтерполу, повідомляє Аljazeera.

За даними слідства, за три дні до злочину Бадіо наказав колишнім колумбійським солдатам Дуберні Кападору і Герману Рівері вбити Моїза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із убивць президента Гаїті працював на спецслужби США

Кападор був убитий у перестрілці з поліцією через кілька годин після нападу на президента. Ріверу затримали.

Місце перебування Бадіо невідоме. Окрім нього поліція Гаїті також оголосила в розшук Джона Джоела Джозефа - колишнього сенатора парламенту країни та противника партії "Тет Кале", до якої належав Моїз.

Президента Гаїті Жовенеля Моїза розстріляли в ніч на 7 червня в його будинку в передмісті столиці Порт-о-Пренса. На тілі виявили 12 ран від куль. Тяжкі поранення отримала дружина Мартін - вона лікується в клініці в Маямі, США.

Влада Гаїті заявляє, що до вбивства їхнього президента причетна група з 28 осіб: 26 колумбійців і 2 американців. 23 підозрюваних затримали.

Зараз ви читаєте новину «Президента Гаїті міг замовити колишній чиновник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути