пʼятниця, 27 листопада 2020 17:05

Президент заявляє, що в жодному разі не вакцинуватиметься

Президент заявляє, що в жодному разі не вакцинуватиметься
Жаїр Болсонару / Reuters

Президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що в жодному разі не вакцинуватиметься від коронавірусу. "Це моє право", - підкреслив він.

Болсонару не вперше висловлюється так, попри те, що Бразилія займає 2-ге місце за кількістю померлих від коронавірусу і 3-тє за кількістю хворих. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу померли 50 тисяч людей у країні

Бразильський лідер сумнівається, що Конгрес прийме рішення про обов'язкову вакцинацію громадян. Сам Болсонару заразився і перехворів на коронавірус у липні.

Президент також досі висловлює сумніви щодо законності та потреби носити маски. Вважає, існує мало доказів, що маски ефективні в протидії поширенню коронавірусу. Раніше не раз казав - бразильцям не потрібно буде вакцинуватися. У жовтні жартував у соцмережах, що вакцина буде обов'язкова лише для його собаки.

Болсонару також ігнорував карантин, подаючи поганий приклад. З'являвся на мітингах без маски, виголошував промови в натовпі, активно кашляючи. Його основна думка - це лише невеликий грип. Її повторює з кінця березня, закликаючи не вірити ВООЗ та іншим панікерам. Коли МОЗ країни рекомендувало уникати скупчення людей і залишатися вдома, президент ходив, тиснув руки прихильникам і робив селфі з літніми.

Тим часом у Бразилії з населенням 210 млн осіб коронавірусом захворіли понад 6,2 млн людей, померли 171,5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Президент заявляє, що в жодному разі не вакцинуватиметься». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути