понеділок, 01 листопада 2021 18:20

Уряд Іспанії хоче заборонити проституцію

Уряд Іспанії хоче заборонити проституцію
За оцінками ООН, іспанська секс-індустрія коштує 3,7 млрд євро / Guardia Civil M Interior

Уряд Іспанії запустить процедури із заборони проституції, заявив прем'єр країни Педро Санчес на з'їзді керівної Соціалістичної робочої партії.

Тим часом ЗМІ зазначають, що ліквідація галузі з обігом €3,7 млрд може виявитися неможливою. Про це пише Polsat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Серед нас стоять і 14-річні" - як живуть секс-працівниці на Донеччині

"Проституція призводить до поневолення жінок. Маємо намір боротися із цим. Ініціюємо процедуру викорінення проституції в нашій країні", - сказав Санчес.
центру соціологічних досліджень у Мадриді, щонайменше 39% чоловіків Іспанії користувалися сексуальними послугами повій. У галузі працює приблизно 300 тис. жінок.

Згідно зі звітом ООН за 2011 рік, Іспанія є найбільшим споживачем проституції в Європі й третьою у світі, після Таїланду й Пуерто-Ріко.

Сутенерство в Іспанії незаконне. І найближчими тижнями очікують, що місцевий парламент обговорить посилення законів у цій галузі. Проблема в тому, що на Піренейський півострів жінки силою чи обманом потрапляють із-за кордону.

"80% жінок, які займаються проституцією в Іспанії, роблять це під примусом після того, як їх обдурили в їхніх країнах злочинні угруповання, залучені до торгівлі людьми", - пише Politico.

Партія Санчеса поки не надала подробиць планованих змін. ЗМІ повідомляють, що можлива нова система штрафів для тих, хто використовує послуги повій, і суворіші покарання для сутенерів і власників будинків розпусти.

Під час змін у законодавстві іспанці намагаються використати досвід інших країн. Франція запровадила кримінальну відповідальність за купівлю сексуальних послуг, посиливши боротьбу з торгівлею людьми й надавши "програму догляду" для секс-працівників.

Плани уряду мають супротивників, які виступають за посилення регулювання, але не за ліквідацію галузі.

"Коли щось забороняють, з'являється мафія. Заборона промисловості зажене проституцію в підпілля. Нові правила можуть залишити 300 тис. осіб без роботи. Досі уряд не зв'язувався із представниками галузі для консультацій", - попередила генеральна секретарка профспілки секс-працівників Конса Боррелл.

1996 року Іспанія послабила закони, що криміналізують проституцію, задля боротьби проти торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. З того часу галузь процвітає.

У травні повії повернулися на роботу в Нідерландах у рамках ослаблення карантину, запроваджених через пандемію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Іспанії хоче заборонити проституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути