четвер, 07 лютого 2019 02:24

"Поз'їдали по легені" - у 27 курсантів війського училища знайшли черв'яків

"Поз'їдали по легені" - у 27 курсантів війського училища знайшли черв'яків
російська військова прокуратура почала розслідування. Фото: gazetairkutsk.ru

У 27 курсантів Суворовського військового училища виявили стрічкових паразитів.

Патологію виявили в обласній дитячій лікарні Ульяновська, куди на обстеження направили кількох учнів. Черв'яки роду Ехінококус потрапляючи в організм швидко розмножуються й поїдають тіло носія.

За версією керівництва установи, курсанти заразилися через масовий контакт із хворою твариною або нехтуванням правил гігієни. Лікар-хірург та депутат Держдуми Росії Олексій Курінний, виступив проти. Він заявив, що причиною зараження стала їжа, бо найчастіше паразит потрапляє до організму разом з нею.

"Я не паразитолог, але таке масштабне локальне зараження не могло статися через не миті руки від якогось пса. Хворобу знайшли не в одній групі, а в різних студентів від 10 до 16 років. Організований характер харчування, закритий тип установи - все говорить не на користь версії співробітників училища, - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ока 5-місячної дитини дістали 11 черв'яків

Крім того, за словами Курінного, за останні два дні паразитів знайшли у ще 20 осіб. Серед них – викладачі, офіцери й один працівник кухні. Всього в училищі понад 800 осіб, обстеження пройшли 400.

"Ознаки паразитарного захворювання, виявлено у декількох хлопців. Від людини до людини хвороба не передається. Зараження не пов'язане з прийомами їжі в училищі та з умовами проживання", - прокоментували ситуацію в навчальному закладі.

Батьки почали масово забирати дітей на обстеження. Мати одного з курсантів Надія Хитрова повідомила, що у трьох учнів "черви з'їли по одній легені". За її словами, батькам хворих заявили, що їх діти тепер інваліди і багатьом про військову кар'єру доведеться забути.

У Держдумі визнали, що такого зараження на ехінококоз ще ніколи не фіксувалося.

Поставками харчування в Суворовське училище займалася ульяновська компанія "Торговий дім – СПП". Її власник, екс-заступник голови уряду Ульяновської області Дмитро Рябов. Після 16 грудня 2018 року її замінила компанія "Харчовик", яка значиться банкрутом.

Втома й млявість виникає від гельмінтів, які поселилися в організмі. Саме ці ­ознаки є першими сигналами для здачі аналізу на наявність паразитів.

Зараз ви читаєте новину «"Поз'їдали по легені" - у 27 курсантів війського училища знайшли черв'яків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути