середа, 20 листопада 2019 23:53

Повернення українських кораблів: з'явилася реакція НАТО

Повернення українських кораблів: з'явилася реакція НАТО
У НАТО прокоментували повернення Росією українських кораблів. Фото: Politeka

У НАТО повернення Росією захоплених кораблів Україні назвали правильним кроком перед самітом лідерів країн "нормандської четвірки".

Про це заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, передає Європейська правда.

"Ми вітаємо той факт, що Росія нарешті повернула українські судна, які вона захопила в листопаді минулого року. Це те, про що просив Міжнародний трибунал із морського права. І це крок у правильному напрямку напередодні саміту в "нормандському форматі" в наступному місяці", - сказав він.

Столтенберг закликав союзників обов'язково зберегти єдність позицій щодо Росії і продовжувати надавати політичну і практичну підтримку Україні.

"Я закликаю робити більше, тому що ми солідарні з Україною, і для нас вкрай важливо не визнавати незаконну анексію Криму, допомагати українцям модернізувати їхню армію, їхні оборонні інститути і продовжувати нашу підтримку", - наголосив генсек НАТО.

Столтенберг додав, що міністри країн НАТО сьогодні розглянули реалізацію пакета заходів із безпеки на Чорному морі, прийнятих у квітні.

"Нещодавні візити Північноатлантичної ради до Грузії та України стали доброю нагодою побачити цей пакет у дії. Постійні військово-морські групи НАТО проводять навчання із грузинськими та українськими кораблями, покращуючи нашу здатність працювати разом", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення кораблів: міністр пояснив, що буде далі

У неділю, 17 листопада, із акваторії "Генмола" в Керчі в анексованому Росією Криму у супроводі російської берегової охорони вивели три українські військові судна, захоплені рік тому. Йдеться про катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу". У понеділок, 18 листопада, Росія розпочала процес передачі Україні захоплених нею буксиру та двох бронекатерів, екіпажу яких на початку вересня визволили з полону.

Зараз ви читаєте новину «Повернення українських кораблів: з'явилася реакція НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути