понеділок, 24 січня 2022 12:21

Після візиту Зеленського Польща оголосила свої плани щодо відправлення військових

Після візиту Зеленського Польща оголосила свої плани щодо відправлення військових
Польща не планує направляти військових в Україну. Фото: pixabay.com

Польща поки не планує направляти війська в Україну на тлі загрози нового вторгнення Росії. Натомість між сторонами тривають переговори щодо надання зброї.

Про це заявив голова бюро національної безпеки Польщі Павло Солох, пише Gazeta Prawna.

"Сьогодні тема підтримки України військом польським не на порядку денному. Ми надаємо допомогу в рамках НАТО та ЄС. Переговори про постачання зброї тривають ", - сказав Солох.

Він зауважив, що питання підтримки було предметом дводенних переговорів президентів Польщі й України Анджея Дуди й Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі зробили тривожну заяву щодо нападу РФ на Україну

Коментуючи ситуацію про присутність польських солдатів в Україні нині, Солох сказав, що "це залежить від навчань, що зараз там проводять".

"Військова співпраця Польщі та України насамперед охоплює місії з тренувань. У них ми співпрацюємо, наприклад, зі США й Канадою. Відпрацьовуємо оперативну сумісність української армії зі збройними силами країн-союзниць (із НАТО. - Gazeta.ua)", - додав Солох.

Володимир Зеленський прилетів у Польщу 20 січня. Польський президент приймав українського колегу в державній резиденції "Вісла". Основною темою переговорів було питання безпеки.

Раніше Велика Британія відправила в Україну 2 тис. одиниць протитанкової зброї і майже 30 елітних військовослужбовців, які навчатимуть українських військових.

Британія також розглядає можливість відправити ще сотні військових до сусідніх з Україною країн НАТО, щоб діяти як "стримувальний фактор" для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Після візиту Зеленського Польща оголосила свої плани щодо відправлення військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути