субота, 16 вересня 2017 14:35

Після Brexit допомога Україні може посилитися

  Алан Дункан запевняє, що допомога Україні буде Фото: AFP
Алан Дункан запевняє, що допомога Україні буде Фото: AFP

Після Brexit допомога Великої Британії Україні може навіть посилитися.

Про це на 14-му щорічному міжнародному форумі "Ялтинська європейська стратегія" (YES), що проходить у Мистецькому арсеналі, заявив секретар Міністерства закордонних справ Великої Британії Алан Дункан.

"Неправильно описувати нашу відданість Україні в минулому часі, тому що вона буде продовжуватися, і, я думаю, навіть посилюватися. Наше членство в ЄС не є визначальним чинником нашої співпраці з Україно чи її відсутності. Ми є членом НАТО і Ради Безпеки ООН і ми будемо продовжувати повноцінно грати роль у безпеці і обороні Сходу Європи", - сказав Дункан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили документи, які розкривають позицію Лондона щодо Brexit

Минулого тижня Великобританія ухвалила рішення не відмовлятись від своїх зобов'язань. Держсекретар зауважив, що питання не в тому, що після Brexit Велика Британія буде менше цікавитися Україною, а в тому, що вона більше не сидітиме за європейським столом.

"У нас не буде там голосу, тому, можливо, голоси сил у Європі, які, делікатно кажучи, не дуже симпатизують ідеї подальшого розширення ЄС, можуть стати більш гучними і це може мати наслідки для України, це може бути ризиком", - прокоментував Дункан.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей збирається схвалити виплату Брюсселю за Brexit розміром € 54 млрд, щоб почати торгові переговори з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Після Brexit допомога Україні може посилитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути