середа, 19 травня 2021 16:26

Послабили карантин - повіям знову дозволили працювати

Послабили карантин - повіям знову дозволили працювати
Район Червоних ліхтарів в Амстердамі / Getty Images

Цього тижня повії повертаються на роботу в Нідерландах у рамках ослаблення карантинних обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусу. Про це заявив міністр охорони здоров'я королівства Уґо де Йонг.

Влада Нідерландів також дозволила з середи, 19 травня, відчинити парки, зоопарки, тренажерні зали й басейн просто неба. У четвер у країні почнуть працювати публічні бібліотеки. У найближчі три тижні також відчинять музеї, а в ресторанах обслуговуватимуть у приміщеннях. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Амстердам - це скупчення інженерів, однак у центрі працюють повії"

Йонг підкреслює, що ослаблення обмежень можливе завдяки вакцинації, що призводить до меншої кількості нових захворювань і зниження навантаження на лікарні. У країні щеплення отримали 7,6 млн громадян, майже 2 млн - дві дози. Це 11,5% населення країни.

Проституція в Нідерландах є легальною, але уряд заморозив роботу секс-бізнесу всередині грудня 2020 року в рамках карантинних обмежень. У березні представники секс-індустрії в столиці Амстердамі протестували з вимогою дозволити роботу повій.

На період карантину влада запропонувала фінансову підтримку працівникам секс-бізнесу, які працюють на законних підставах, і працівникам, які змогли довести, що втратили не менш як 20% доходу через пандемію.

З початку епідемії в Нідерландах з населенням 17 млн людей виявили 1,6 млн випадків зараження коронавірусом. Померли майже 17,5 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Послабили карантин - повіям знову дозволили працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути