вівторок, 17 квітня 2018 18:24

Поряд із Росією тренуватимуться 35 тис. солдатів НАТО

Автор: Daily Mail
  Навчання Trident Juncture стануть найбільшими з часів холодної війни
Навчання Trident Juncture стануть найбільшими з часів холодної війни

Майже 35 тис. солдатів, 130 літаків та 70 кораблів та понад 10 тис. військових транспортних засобів НАТО візьмуть участь у навчаннях Trident Juncture у Норвегії восени цього року.

У навчаннях візьмуть участь військові та техніка із 30 країн. Вони є найбільшими з часів холодної війни, повідомляє Daily Mail.

Основні заходи проходитимуть з 25 жовтня до 7 листопада, але підготовка почнеться вже в серпні. Їх оголосили на фоні загострення відносин між Росією та Заходом через Сирію.

Солдати тренуватимуться в прилеглих до Норвегії районах Північної Атлантики та Балтійського моря. Включатимуть Ісландію, повітряний простір Фінляндії та Швеції. Повітряні, сухопутні, морські війська, спецпризначенці та десантники братимуть участь у тому, що є одним з найбільших навчань НАТО за останні роки.

"Trident Juncture буде втричі більшим, ніж всі попередні військові навчання в Норвегії, заявив Френк Сілвсберг, прес-секретар штабу навчань. - Це буде дуже великий і важливий вчинок, який вплине на багатьох".

Уявна військова операція зачепить більш як сотню муніципалітетів - прямо чи опосередковано, говорять представники Альянсу.

Trident Juncture відбувається кожні 3 роки. Останній проходив у Середземному морі навколо Італії, Іспанії та Португалії.

Автор: Daily Mail
  Навчання Trident Juncture стануть найбільшими з часів холодної війни
Навчання Trident Juncture стануть найбільшими з часів холодної війни
На карті навчань видно, що у Норвегії базуватимуться війська Канади, Нідерландів, Італії, Франції, США, Фінляндії, Швеції, Німеччини та Великої Британії. Невеликі навчання одночасно пройдуть у Швеції та Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як Росія готувала військову агресію проти України

Адмірал США Джеймс Фогго III, командувач ВМС США в Європі, відвідав Норвегію напередодні запланованих заходів.

"Навчання - це чудова можливість потренуватися для всіх залучених сторін. Я думаю, вони також надішлють чітке повідомлення тим, хто загрожуватиме Альянсу", - заявив він місцевому каналу.

Міністр закордонних справ Норвегії Іне Марі Еріксен Шереєде заявила, що її уряд може звернутися до Вашингтона з проханням продовжити перебування американських морських піхотинців у країні. Їхня присутність викликала гнів Москви. Перший контингент прибув у січні 2017-го. До кінця цього року мають залишитися близько 330 морських піхотинців.

Російські окупанти в Криму до дня визволення Керчі від німецько-фашистських загарбників провели конкурс "Стройова підготовка" військово-патріотичної гри "Перемога". Окупанти мілітаризують школярів, змушуючи їх одягати військову форму, проводити паради та ведуть військову пропаганду.

Зараз ви читаєте новину «Поряд із Росією тренуватимуться 35 тис. солдатів НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути