середа, 11 травня 2022 06:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Португалія розслідує передачу Росії даних українських біженців

Португалія розслідує передачу Росії даних українських біженців
Після публікації цієї інформації опозиційні партії закликали до відставки мера Сетубала Андре Мартінша. Фото: pixabay.com

Португальська поліція провела обшук у муніципальному центрі підтримки біженців за звинуваченням у передачі Росії особистих даних українських біженців.

Початок скандалу поклала публікація газети Expresso від 29 квітня, повідомляє Reuters.

"Поліцейські обшукали центр підтримки, будівлю муніципалітету Сетубала, а також асоціацію мігрантів зі Східної Європи "Єдність", членами якої є російське подружжя з подвійним громадянством. Також поліція вилучила документи", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія передасть Україні бротетранспортери - ЗМІ

У публікації Expresso стверджувалося, що росіянин Ігор Хашин і його дружина Юлія, ксерокопіювали особисті документи біженців і допитувалися про місцеперебування їхніх членів сімей в Україні. Служба безпеки Португалії уважно стежила за діяльністю подружжя Хашин з моменту тимчасової окупації Криму у 2014 році.

Міська влада Сетубала, де більшість має Комуністична партія Португалії, допомагала "співпраці" подружжя з центром для біженців.

Після публікації цієї інформації опозиційні партії закликали до відставки мера Сетубала Андре Мартінша, який, за їхніми словами, знав про зв'язки між подружжям Хашин із Російською державою.

Згодом в уряді заявили, що цю справу "слід розслідувати до кінця" і що уряд "не дозволить, аби до тих, хто приїжджає у країну, не ставилися з гідністю і повагою".

Португалія прийняла майже 36 тис. українських біженців.

Водночас Португалію вже звинувачували у передачі конфіденційних даних. Цьогоріч мерію Лісабона оштрафували на €1,2 млн за передачу особистих даних російських протестувальників посольству РФ.

Зараз ви читаєте новину «Португалія розслідує передачу Росії даних українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути