середа, 16 червня 2021 10:58

Попри пандемію, народилося найбільше дітей за 23 роки

Попри пандемію, народилося найбільше дітей за 23 роки
Школярі повертаються до школи в Баварії, 7 червня 2021-го / Getty Images

У березні кількість новонароджених в Німеччині зросла на 10%, до найвищого рівня з 1998-го. Про це повідомляє Статистичне управління Німеччини.

У березні у ФРН з населенням 83 млн людей народилися майже 66 тис. дітей. Приблизно на 5,9 тис. більше, ніж рік тому в березні. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка народила в прямому ефірі одного з телеканалів

За даними Статистичного управління Німеччини, вперше з 1998-го за місяць у країні народилися понад 65 тис. дітей. Зростання народжуваності сталося приблизно за дев'ять місяців після того, як перша хвиля коронавірусу захлеснула країну.

За весь 2020-й кількість новонароджених в Німеччині знизилася на 0,6%. У січні 2021 року була така ж кількість, як і в січні 2020-го. Тож локдауни в країні не вплинув на кількість вагітностей.

У багатьох країнах світу під час пандемії кількість народжень знижувалася. У Китаї торік спала на 18%, до найнижчого рівня з 1961-го. Народжуваність в США зменшилася на 4%, до найнижчого рівня з 1979-го.

Те, що такого явища немає в Німеччині, пояснюється політикою щодо сім'ї влади країни та великою міграцією у ФРН, а також державними гарантіями виплат зарплат працівникам у галузях, зачеплених коронавірусом.

На початку червня 10 дітей одразу народила 37-річна Ґосіаме Тамара Сітгол із ПАР. На світ з'явилися сім хлопчиків і три дівчини. Сітгол стала рекордсменкою за кількістю народжених за раз дітей. Такої кількості досі не фіксували. Шість років тому жінка вже народила двох близнюків.

Зараз ви читаєте новину «Попри пандемію, народилося найбільше дітей за 23 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути