середа, 09 червня 2021 07:34

Рекорд: жінка народила десятерню

10 дітей одразу народила 37-річна Ґосіаме Тамара Сітгол із провінції Гаутенг, у Південно-Африканській Республіці. На світ з'вилися сім хлопчиків і три дівчинки. Ґосіаме стала рекордсменкою за кількістю народжених за раз дітей. Такої кількості новонароджених досі не фіксували Шість років тому жінка вже народила двоє близнюків.

Пологи прийняли на 29-му тижні вагітності, пише Pretoria News. Спершу лікарі виявили вісім плодів, ще двоє знаходилися в іншій матковій трубі.

"Я не міг у це повірити. Відчув себе мов Богом обране дитя. Мене благословили на таке щастя, тоді як багато інших людей досі не мають дітей", - говорить чоловік Ґосіаме, Тебоно Тсотетсі.

Він додав, що вагітність у дружини була складною, через вісім тижнів у неї почалися болі в ногах і пекучий біль у серці.

Автор: iol.co.za
 

Медична експертка Діні Мавела припустила, що пара могла вдатися до прийому гормональних препаратів чи інших форм лікування безпліддя, але й не відкидає можливості природного зачаття.

"Ситуація вкрай унікальна. Не знаю, як часто таке трапляється. Така вагітність має дуже багато ризиків. Оскільки в утробі для всіх дітей недостатньо місця, вони можуть вирости малими", - пояснює Мавела.

Діти Ґосіаме народилися недоношеними, тож наступні кілька місяців мають провести в інкубаторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка народила шістьох дітей упродовж дев'яти хвилин

Цьогоріч у травні 25-річна жителька Малі Халіма Сіссе народила дев'ятеро дітей у клініці в Марокко. Такі випадки зустрічаються дуже рідко. Медичні ускладнення при багатоплідних пологах часто означають, що деякі немовлята народжуються недоношеними. Перший випадок народження дев'яти дітей зафіксували у Сіднеї в 1970-х. Жодне з немовлят не вижило. Народження дев'яти малюків фіксували також 26 березня 1999-го в Малайзії в родині Зурін Мат Саад. У неї було п'ять хлопчиків і чотири дівчинки, але ніхто не прожив більш як 6 год.

Зараз ви читаєте новину «Рекорд: жінка народила десятерню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути