Ексклюзиви
неділя, 16 лютого 2020 18:05

Помпео мав зустріч з Лавровим, яку намагались приховати

Помпео мав зустріч з Лавровим, яку намагались приховати
Міністри бачились у Мюнхені. Фото: Facebook

Держсекретар США Майк Помпео говорив з міністром закордонних справ Росії Сергеєм Лавровим у кулуарах Мюнхенської конференції з питань безпеки в п'ятницю.

Американська сторона намагалась приховати це, повідомляє Politico.

Держдеп заздалегідь не повідомляв про зустріч, яка відбулася в окремому конференц-залі Лаврова в готелі Bayerischer Hof.

Помічники Помпео не надали жодної інформації після закінчення зустрічі. Російські журналісти з пулу Лаврова заздалегідь знали про зустріч і написали про неї пізніше. Речниця МЗС РФ Марія Захарова підтвердила факт зустрічі у Facebook. Виклала фото Помпео в коридорі готелю. Лавров стояв у дверях в декількох кроках від нього.

Чиновник Держдепартаменту пізніше підтвердив, що Помпео мав коротку бесіду з Лавровим. Він заперечував, що Державний департамент попросив Росію не публікувати інформацію про зустріч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина зробила гостру заяву про агресію Росії

Російський журналіст із пулу Лаврова заявляв, що американська сторона зажадала, аби за підсумком зустрічі не було пресконференції чи спільних заяв. На зустріч не запросили навіть фотографів, аби ті зняли потиск рук дипломатів.

США можуть виділити допомогу для східноєвропейських держав, які прагнуть енергетичної незалежності від Росії. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео під час Мюнхенської безпекової конференції.

Зараз ви читаєте новину «Помпео мав зустріч з Лавровим, яку намагались приховати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути