Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 19:57

Помер "пастор президентів" - один із найвпливовіших проповідників

Помер "пастор президентів" - один із найвпливовіших проповідників
99-річний Біллі Грем, один із найвпливовіших проповідників світу, помер 21 лютого

99-річний Біллі Грем, якого називають одним із найвпливовіших християнських проповідників ХХ ст. помер в Америці.

Пішов із життя в Монреалі, штат Північна Кароліна у власному будинку. Тривалий час боровся із раком, пневмонією та іншими захворюваннями, повідомляє Fox News..

"Великий Біллі Грем мертвий. Нема нікого, як він. Його бракуватиме християнам та представникам інших релігій. Дуже особлива людина", - написав у своєму Twitter Дональд Трамп.

"Його незрівнянний голос змінив життя мільйонів людей. Ми сумуємо через те, що він пішов. Але я з абсолютною впевненістю знаю, що сьогодні він почує ці слова: "Гарна робота, добрий і вірний слуга", - написав віце-президент США Майк Пенс.

"Біллі Грем був одним з найбільших духовних лідерів нашого часу, який служив голосом надії та співчуття поколінню американців", - написав Джеб Буш, 43-й губернатор Флориди.

"Засмучений тим, що пішов проповідник Біллі Грем, великий американець та вірний християнин, який залучив мільйони людей до євангельського послання", - заявив Сенатор Джон Маккейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хотів бути похованим поряд з дружиною-королевою - помер принц Данії

Біллі Грем (повне ім'я Вільям Франклін Грем) став християном у 16-річному віці. Через кілька років став пастором баптистської церкви. 1950-го заснував Євангелістську організацію, назвав її своїм ім'ям. За життя його проповіді дивилися близько 215 млн людей у понад 185 країнах із 195 країн світу по телебаченню, відео, на фільмах та під час інтернет-трансляцій.. Наживо виступав в більш як 80 країнах.

З дружиною Рут зіграли весілля 1943-го. Мали 5 дітей, 19 внуків та численних правнуків. Одного разу під час відрядження пропустив народження доньки. Рут померла 2007 року.

"Моя єдина мета в житті — допомогти людям знайти особисте спілкування з Богом. Воно відбувається через пізнання Христа", - говорив проповідник.

Був духовним наставником кількох американських президентів, в тому числі Джорджа Буша-старшого. Незважаючи на популярність, не став фігурантом жодного скандалу.

Священик парафії Української греко-католицької церкви у Скалі-Подільській на Тернопільщині Василь Германюк організовує пряму трансляцію молитов і благословення у соціальній мережі Instagram. Отець виходить у прямий ефір по неділях та святах.

Зараз ви читаєте новину «Помер "пастор президентів" - один із найвпливовіших проповідників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути