середа, 14 лютого 2018 11:55

Не хотів бути похованим поряд з дружиною-королевою - помер принц Данії

У Данії на 84-му році життя помер чоловік королеви Маргрете II принц-консорт Генрік. У момент смерті поруч з ним були королева та обидва сини.

Автор: royalty.wikia.com
  Принц Данії Генрік
Принц Данії Генрік

Про це повідомляється на сайті данського королівського палацу.

"Його королівська високість принц Генрік мирно помер уві сні 13 лютого о 23:18 у палаці Фреденсборг", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці січня принц потрапив до лікарні. Його госпіталізували в Єгипті, де перебував з візитом. Після того доставили в Королівську лікарню у Копенгагені на обстеження. Там виявили доброякісну пухлину.

Раніше, у вересні, у принца Данії діагностували старече слабоумство. Медики встановили, що когнітивні порушення виражені надто сильно для його віку. Хвороба підривала емоційний фон, що заважало тверезо міркувати і позначалося на поведінці.

Автор: elektronista.dk
  Королева Маргрете II та принц-консорт Генрік
Королева Маргрете II та принц-консорт Генрік

Генрік (при народженні Анрі Марі Жан-Андре) народився у Франції. Освіту отримав у Сорбонні. Служив у французькій армії. До знайомства з принцесою Данії Магрете був третім секретарем посольства Франції в Лондоні. З принцесою побралися 1967 року. За 5 років вона стала королевою. Після одруження Генріку було передано звання генерала й адмірала (командувача армії та флоту Королівства). У 2005-му, відповідно до особистого рішення Маргрете, йому присвоєно титул принца-консорта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він робив усе виважено і твердо" — у Києві попрощалися з Мирославом Поповичем

Генрік завжди просив зробити його "королем", проти чого категорично виступала Маргрете. Багаторічна суперечка завершилася тим, що у 2016 році Генрік відмовився іменуватися принцом-консортом. У серпні минулоріч він заявив, що не хоче після смерті бути похованим поруч з дружиною в королівській усипальниці. Королева погодилася з рішенням чоловіка, хоча це суперечить багатовіковому звичаю.

Принц Генрік з королевою виховали двох синів: 49-річного кронпринца Фредеріка та принца Йоакіма, 48 років.

Автор: ТСН
  Королівська сім'я
Королівська сім'я
Зараз ви читаєте новину «Не хотів бути похованим поряд з дружиною-королевою - помер принц Данії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути