пʼятниця, 26 жовтня 2018 16:17

Помер останній коргі Єлизавети ІІ

Помер останній коргі Єлизавети ІІ
Королева Єлизавета ІІ і її коргі Уїспер. Фото: Metro

У Британії помер останній пес коргі королеви Єлизавети ІІ на кличку Уїспер - "Шепіт", 12 років.

Монархиня взяла Уїспера 2 роки тому. Він швидко став відданим фаворитом, який слідував за нею королівськими палацами. У королеви ще залишилися собаки - Кенді та Вулкан. Але вони доргі - помісь коргі та такси, повідомляє Metro.

"Королева швидко прив'язалася до собаки. Смерть будь-якого її коргі завжди завдала тяжкого удару", - розповіло джерело у королівському палаці.

Уїспер належав Біллу Фенвіку, який доглядав за мисливськими угіддями королеви у Балморалі. Його покійна дружина Ненсі була доглядачем за коргі королеви. Білл помер 2 роки тому, і Єлизавета ІІ забрала пса до себе. Собаку кликали "Віспа" - на честь шоколадки Wispa. Але королева вважала цю кличку надто незрозумілою. Тому дала йому кличку, яка англійською звучить майже так же.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого Єлизаветі ІІ потрібна третя рука

Уїспер захворів кілька тижнів тому. Але почувався досить добре і витримав переїзд із Балморала до Віндзора наприкінці літніх канікул королеви. Минулого тижня до нього викликали ветеринарів. У той час королева була в замку Віндзор після весілля своєї онуки принцеси Євгенії. Уїспер помер у Віндзірі. Причина смерті невідома. Коргі часто помирають від онкологічних захворювань.

Пса породи коргі 14-річного Віллоу британської королеви Єлизавети ІІ, 92 роки, поховали в одній із її резиденцій — Віндзорському замку. Собака хворів на рак і його приспали 18 квітня. Віллоу був останнім нащадком коргі Сьюзан — її Єлизаветі на 18-річчя подарувала мати. Королева брала Сьюзан у медовий місяць із принцом Філіпом.

Зараз ви читаєте новину «Помер останній коргі Єлизавети ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути