Ексклюзиви
четвер, 26 вересня 2019 13:29

Помер екс-президент Франції Жак Ширак

Помер екс-президент Франції Жак Ширак
Помер колишній президент Франції Жак Ширак Фото: rbc.ua

На 87-му році життя помер колишній президент Франції Жак Ширак.

Про це повідомили родичі екс-президента, пише the Бабель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька колишнього президента Франції страждала на анорексію

1995-го Жак Ширак переміг на президентських виборах. Він займав керівну посаду протягом двох термінів і залишив її 2007-го. До цього двічі займав пост прем'єр-міністра Франції та був мером Парижа.

2011-го його визнали винним за звинуваченням у корупції. Повідомлялось, що у 1990-1995-х, перебуваючи на посаді мера столиці, він привласнив державні кошти і зловживав владою.

Здоров'я Жака Ширака почало погіршуватися з моменту його від'їзду з Єлисейського палацу 2007-го. 2005-го під час другого президентського терміну у нього стався інсульт. У січні 2014-го дружина Ширака Бернадетт повідомила, що її чоловік більше не зможе публічно виступати через проблеми з пам'яттю. Востаннє екс-президент з'явився на офіційному заході 21 листопада 2014-го У вересні 2016-го Ширак екстрено повернувся з Марокко, де відпочивав з дружиною, до Парижа. Його госпіталізували з підозрою на легеневу інфекцію. У лікарні він перебував майже місяць, перш ніж зміг повернутися до свого будинку в Парижі.

У грудні 2015-го госпіталізували колишнього президента Франції Жака Ширака. Останнім часом 83-річний Ширак відчував слабкість, розповіла його донька і персональний радник Клод Ширак. Вона повідомила, що протягом наступних днів її батько залишиться під наглядом лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Помер екс-президент Франції Жак Ширак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути