Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 11:01

"Половину акторів вилучать із ужитку" - Ахеджакова відповіла на нову законодавчу ініціативу в РФ

"Половину акторів вилучать із ужитку" -  Ахеджакова відповіла на нову законодавчу ініціативу в РФ
Ахеджакова сказала, що в Росії дійсно суцільно спостерігається хамство і нахабство. Фото: ria.ru

Якщо народні обранці РФ підтримають пропозицію депутата Держдуми Івана Сухерьова позбавляти роботи артистів, які критикують Росію, то половину російських акторів доведеться "вилучити з ужитку". Бо в країні дійсно суцільно спостерігається хамство і нахабство.

Так народна артистка Росії Лія Ахеджакова прокоментувала журналістам РБК ідею депутата, який раніше обурився з приводу державного фінансування робіт за участю артистів, які відкрито висловлюють свою позицію. Вона сказала: "Ви уявляєте собі цю демократію, де кожна людина, яка висловлює свою думку, позбавляється професії, доступу до виконання професійної діяльності".

Каже, подібні санкції будуть застосовані до неї самої, Олексія Серебрякова, Михаїла Єфремова. І додала, що акторів з такою ж позицією, які "не мовчать і не бояться", дуже багато.

Що ж стосується скандалу навколо слів Олексія Серебрякова про хамство як націдею РФ, на думку Ахеджакової, актор сказав правду: "Він сказав, що навколо суцільне хамство і нахабство, - це правда! Коли вмикаєш телевізор і бачиш цей жах, як поводяться наші політики, наші депутати - страшно, можуть і в морду дати, і харкнути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський актор назвав хамство національною ідеєю РФ

Пізніше стало відомо, що на ідею Держдуми відреагував і сам Олексій Серебряков, який назвав її "дурною" і не вартою уваги: "Це якась дурість. І обговорювати її не варто".

Депутати Держдуми РФ запропонували рекомендувати режисерам не задіювати в своїх роботах з держфінансуванням акторів з "антиросійськими поглядами".

База "Миротворця", куди нещодавно занесли актора Юрія Стоянова, поповнилася ще чотирьома російськими акторами.
У "чистилищі" опинилися Анатолій Васильєв, Ганна Большова, Єгор Баринов та Ольга Волкова. У лютому 2018 року вони гастролювали в Криму з виставою "Сімейна вечеря о пів на другу".

Зараз ви читаєте новину «"Половину акторів вилучать із ужитку" - Ахеджакова відповіла на нову законодавчу ініціативу в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути