понеділок, 12 березня 2018 16:31

Політолог розповів, де "прокололися" російські спецслужби з отруєнням Скрипаля

Політолог розповів, де "прокололися" російські спецслужби з отруєнням Скрипаля
Скрипаля отруїли у Великій Британії в ресторані міста Солсбері. Фото: Deutsche Welle

Отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля в англійському Солсбері - це черговий "прокол" у роботі російських спецслужб.

Був розрахунок на те, що розвідник просто помре від незрозумілої хвороби і ніхто нікого ні в чому не запідозрить, пише політолог Віталій Портников у статті для "Еспресо".

"Росія знову порушила "червоні лінії", знову опинилася за межею здорового глузду. І в цьому сенсі ситуацію з отруєнням Скрипаля можна порівняти зі знищенням російськими військовослужбовцями пасажирського літака в небі над Донбасом - саме після цього пішли нові санкції Заходу", - каже Портников.

У РФ не хотіли резонансу у випадку зі збитим боїнгом на Донбасі, так само було і у випадку з отруєнням Скрипаля.

"Проблема Росії і її влади - в тому, що якість виконання будь-якої роботи залишає бажати кращого. Так було в радянські часи, так відбувається і зараз. Те, що отруєння Скрипаля не пройшло непоміченим, - це черговий "прокол" у роботі російських спецслужб", - стверджує журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після отруєння російсього шпигуна під загрозою опинились півсотні чоловік

На думку Портникова, ситуація з отруєнням - це ілюстрація благодушності Заходу і проблем із безпекою у цивілізованому світі.

"Якщо російські розвідники можуть влаштовувати справжню хімічну атаку на мирне британське місто - то що на Заході з інструментами захисту від терору і диверсій? Саме тому в Лондоні так болісно реагують на новий злочин Кремля і хочуть адекватного покарання".

У Великій Британії в ресторані міста Солсбері знайшли сліди нервово-паралітичної речовини, яку використали при отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки. За інформацією криміналістів, сліди речовини знайшли в тій частині ресторану Zizzi, де Скрипаль і його дочка Юлія їли незадовго до отруєння.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, де "прокололися" російські спецслужби з отруєнням Скрипаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути