субота, 31 жовтня 2020 16:44

Поліцію закидали коктейлями Молотова: затримали 20 учасників протесту проти карантину

Поліцію закидали коктейлями Молотова: затримали 20 учасників протесту проти карантину
Деякі протестувальники закидали поліцію коктейлями Молотова, пляшками і камінням. Фото: thelocal.it

У Флоренції затримали близько 20 осіб після протестів проти коронавірусних заходів, оскільки вони переросли у жорсткі сутички з поліцією.

Затримання відбулися після того, як правоохоронці не дали близько 200 демонстрантів увійти на відому історичну площу Синьйорії, яка була центром політичного життя за часів Флорентійської республіки, повідомляє The Local.

"На сусідніх вулицях спалахнули сутички з поліцейськими в спецобмундируванні. Деякі протестувальники закидали поліцію коктейлями Молотова, пляшками і камінням, перекидали сміттєві баки і ламали камери спостереження", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, мер Флоренції Даріо Нарделла жорстко розкритикував протестувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Барселона: коронавірусний бунт переріс у заворушення і мародерства

"Ми прожили сюрреалістичну, страшну і болісну ніч у Флоренції. Не так треба протестувати проти своїх скарг, не так треба озвучувати свої страждання. Ті, хто спотворює місто, повинні заплатити", - написав він у Facebook.

Повідомляється, що протягом минулого тижня протестувальники вийшли на вулиці в різних містах Італії, критикуючи нову серію заходів боротьби з коронавірусом.

"В останні дні протести в кількох містах стали жорстокими, оскільки хулігани, ультраправі активісти та інші загострювали ситуацію на мирних демонстраціях", - йдеться в повідомленні.

За минулу добу, 30 жовтня, в Україні виявили рекордні 8752 випадки коронавірусу. Померло від хвороби 155 людей, одужало - 3 902. Найбільше хворих виявили у Києві - 781 людину, 23 мешканці столиці померли. На другому місці Донецька область - 749 випадків. Тут зафіксовано 9 смертей від коронавірусу. 622 нових і 6 летальних випадків зафіксовано в Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «Поліцію закидали коктейлями Молотова: затримали 20 учасників протесту проти карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути