Ексклюзиви
неділя, 28 січня 2018 09:58

Поліція зрізала двері болгаркою в офісі Навального

Поліція зрізала двері болгаркою в офісі Навального
28 січня опозиційний російський політик Олексій Навальний ініціював всеросійську акцію "Страйк виборців". Фото: rosbalt.ru

Поліцейські прийшли в московський Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального. Звідти на Ютюб-каналі "Навальний лайф" ведеться трансляція новин, пов'язаних із сьогоднішньою всеросійської акцією "Страйк виборців".

Співробітники фонду відмовилися відкрити двері, тому їх відкрили пилкою-болгаркою. В офіс прийшли в тому числі співробітники центру МВС з протидії екстремізму. Про це пише "Медуза".

До офісу Фонду увірвалися в момент трансляції. Привід - дзвінок про нібито закладену бомбу. Там працює кінолог із собакою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії порушили справи проти геїв за одностатевий шлюб

Зрізавши замок, поліцейський голосно оголосив, що треба евакуювати приміщення. На прохання ведучих представитися, відмовився назвати ім'я і звання.

За підозрою в "мінування" офісу ФБК поліція затримали ведучого Дмитра Низовцева, який зранку перебував у прямому ефірі каналу "Навальний LIVE".

На 28 січня опозиційний політик Олексій Навальний запланував всеросійську акцію "Страйк виборців", щоб закликати громадян не ходити на вибори президента. Як повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш, за тиждень поліція прийшла в 78 із 84 регіональних штабів політика. Найчастіше після цього поліцейські проводили обшук, щоб вилучити листівки та інші матеріали, підготовлені до акції.

ЦВК не допустила Олексія Навального до виборів президента. Він не може балотуватися через непогашену судимість. У 2013 році був засуджений на 5 років умовно за звинуваченням у розкраданні державного підприємства"Кіровліс". Вирок був оскаржений в Європейському суді з прав людини і скасований Верховним судом, але потім суд у Кірові знову прийняв рішення про таке ж покарання. Вибори президента Росії відбудуться 18 березня 2018 року - в річницю анексії Криму Росією.

Зараз ви читаєте новину «Поліція зрізала двері болгаркою в офісі Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути