вівторок, 17 жовтня 2017 19:13

Покинута могила Березовського: "Турбота про меморіали – сімейна справа"

Покинута могила Березовського: "Турбота про меморіали – сімейна справа"
Березовський тричі був одружений та мав 6 дітей. Фото: vesti.ru

Великого розголосу в Інтернеті отримала опублікована Олексієм Венедиктовим в "Інстаграм" фотографія могили Бориса Березовського. Останній притулок олігарха на розташованому в лондонському передмісті кладовищі Бруквуд в графстві Суррей через 4 роки після смерті Бориса Абрамовича виглядає занедбаним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противників Путіна вбивають

Мережею розійшлися знімки, що зображують дійсно скромну могилку з дерев'яним хрестом з табличкою, на якій англійською написані імена покійного - Борис Березовський і Платон Єленін та вказана дата смерті. Звичної для відвідувачів вітчизняних кладовищ огорожі немає, як немає і кам'яного надгробка.

Олігарх був виявлений бездиханним в замкненій зсередини ванній кімнаті в будинку, що належить його колишній дружині Галині, в Аскоті графства Беркшир за 40 км від Лондона. Біля його тіла знайшли шарф. 8 травня 2013 року в цвинтарній каплиці священнослужителями храму Православного Братства святого Едуарда в Бруквуді було проведено відспівування Березовського. Хоча, як повідомлялося, виникла проблема з його відспівуванням як самогубці. У той же день Борис Березовський був похований.

Кладовище Бруквуд вважається найбільшим у Великобританії та одним з найбільших в Європі, тому не дивно, що адміністрація кладовища не має відомостей про опіку над могилами Березовського-Єленіна. Про це повідомляє "МК".

Представниця адміністрації кладовища сказала: "Я не можу відповісти на питання, чи відвідує хтось цю могилу. Справа в тому, що у нас тут тисячі і тисячі надгробків, тому неможливо відстежити відвідувачів кожного. Якби у вас був номер цієї могили, я б могла сказати, хто її власник. Зазвичай, якщо надгробок встановлюють родичі покійного, вони доглядають за ним, а адміністрація кладовища піклується про простір навколо могил. Турбота про фамільні меморіали не входить в наші обов'язки, це цілком лягає на плечі сім'ї. Не знаючи, хто володіє могилою: сім'я, держава або хтось ще, я не можу нічого сказати про те, хто підтримує на ній порядок".

Борис Березовський був відомим російським олігархом та політиком. Підтримував опозицію до Володимира Путіна. В Росії він перебував у розшуку за звинуваченням у шахрайстві та спробі силового захоплення влади. Тричі був одружений та мав 6 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Покинута могила Березовського: "Турбота про меморіали – сімейна справа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути