понеділок, 12 лютого 2018 14:25

Показали тварин, які живуть тільки в одному місці на Землі

Галапагоські острови стали притулком для тварин і рослин, яких не знайти більше ніде на Землі. Серед них - морські ігуани, гігантські черепахи, баклани, які не літають, та різні птахи.

Багато науковців вважають, що Чарльз Дарвін відкрив еволюційну теорію саме тут - на Галапагосах, пише National Geographic.

Саме він помітив, що на кожному острові архіпелагу сформувалась своя унікальна фауна та флора, бо тут протікають аж три океанічні течії.

Автор: Michael R Perry
  Тварини Галапагоських островів не бояться підпускати до себе людей
Тварини Галапагоських островів не бояться підпускати до себе людей
Відсутність страху і цікавість, з якою тварини ставляться до людей на Галапагоських островах, - це те, що приманює сюди туристів. Мандрівники підходять до них дуже близько. Екосистеми цих островів залишалися незмінними протягом тисячі років, саме тому вони є живою лабораторією еволюційних змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США чоловік воював з ведмедем за свого цуценя

2007-го року через великий туристичний потік, надмірний вилов риби та завезення нехарактерних видів, почався процес екологічної руйнації. Але завдяки втручанню ЮНЕСКО 2010-го року ситуація нормалізувалась. Тепер на острови приїздить обмежена кількість туристів.

Найбільше відпочивальників на Галапагосі з середини червня до вересня і з середини грудня до січня. В інший час відвідувачів значно менше через мінливий клімат регіону – спекотна погода може змінюватись затяжними зливами. Проте навіть у цей період тут можна побачити багато цікавого.

Автор: Amy Toensing
  На островах 95% тварин унікальних видів
На островах 95% тварин унікальних видів

Мандрівники приїздять на Галапагос переважно в декілька міст, а вже з них вирушають кудись, щоб побачити унікальних тварин та природу. Найкраще мандрувати між островами човном - так можна найбільше наблизитись до місць проживання екзотичних тварин.

На островах є два аеропорти: Бальтра і Сан-Крістобаль, які обслуговуються регулярними рейсами з материкових міст Кіто і Гуаякіль. Галапагос розташований за тисячу кілометрів від берегів Південної Америки.

Сильні снігопади, які пройшли територією України, найбільше потішили котів, які завжди емоційно реагують на сніг. Тварини люблять сніжинки і граються з ними. Власники намагаються підловити своїх домашніх улюбленців у найнесподіваніший момент і сфотографувати.

Зараз ви читаєте новину «Показали тварин, які живуть тільки в одному місці на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути