Ексклюзиви
понеділок, 28 листопада 2022 06:45

Племінницю лідера Ірану арештували за відео в соцмережах

Племінницю лідера Ірану арештували за відео в соцмережах
Племінниця верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї просила людей в усьому світі закликати свої уряди розірвати зв'язки з іранським режимом. Фото: eastnews.ua

Племінницю верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї арештували після заклику до іноземних урядів про розірвання всіх зв'язків із Іраном.

Фаріде Морадхані затримали в середу, коли вона прийшла до прокуратури за рішенням суду, пише CNN із посиланням на твіт її брата Махмуда.

"У відеозаяві, яку перед арештом жінки поширив її брат, Морадхані просила людей в усьому світі закликати свої уряди розірвати зв'язки з іранським режимом на тлі протестів, що охопили країну. Вона закликала іноземців припинити будь-які угоди з цим режимом", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертними вироками влада розізлила іранців – ЗМІ

Масштабні протести в Ірані, що досі тривають, спалахнули на північному заході країни під час похорону курдської жінки 22-річної Махси Аміні, яку напередодні затримала іранська поліція моралі через "неправильно" одягнутий хіджаб. Того ж дня її доставили до лікарні у стані коми. Ще через два дні вона померла від внутрішніх травм.

Російська Федерація може консультувати Іран щодо придушення протестів у країні, зокрема присвячених 40 дням зі смерті 22-річної Махси Аміні. Сполучені Штати Америки бачать усі ознаки цього.

Зараз ви читаєте новину «Племінницю лідера Ірану арештували за відео в соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути