субота, 19 березня 2022 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Плани Путіна в Україні провалюються один за одним" - Александр Кваснєвський

"Плани Путіна в Україні провалюються один за одним" - Александр Кваснєвський
До питання закриття неба над Україною повернемося буквально за дві-три дні, вважає колишній президент Польщі Александр Кваснєвський. Фото: tva.ua

Ідеї президента Російської Федерації Володимира Путіна по захопленню України провалюються одна за одною. Про це в інтерв'ю "ДТ" сказав колишній очільник Польщі Александр Кваснєвський.

"Плани Путіна про триденну війну, захоплення Києва, приведення до влади маріонеткового уряду, повернення Януковича провалюються одна за одною. Але це ще не перемога, а вона нам усім дуже потрібна. Світ боїться, що ця війна може перерости в третю світову війну. На жаль, усвідомлення цього не до всіх іще прийшло", - зазначив він.

Експрезидент вважає, що помилка Путіна в тому, що він думав, що боротиметься лише з українською армією.

"Що на його боці будуть російськомовні українці, проросійські політики, він очікував підтримки зсередини. Не знаю, коли й чому він настільки відірвався від реальності, але, сподіваюся, тепер навіть для нього очевидно, що він бореться не тільки з військовими. Йому протистоїть увесь народ України, всі 40 мільйонів", - додав Кваснєвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путінська армія виявилася незграбною, погано оснащеною та невмотивованою" – що пише про Україну світова преса

За його словами, перше й основне, над чим треба нині трудитися, — донести геополітичну й історичну важливість цієї війни до всіх без винятку.

"І НАТО, і Захід, і весь Європейський Союз повинні розуміти, що це дуже серйозна боротьба. Це війна за найголовніші цінності — свободу і демократію. І це не війна Росії проти України, це війна авторитарної системи з демократичною системою. І ми зобов'язані робити все можливе й неможливе, щоб відстояти наші цінності. Абсолютно переконаний, що Україні необхідно поставити більше зброї, негайно та не оглядаючись на вартість цих поставок. Я впевнений, що до закриття неба над Україною ми також повернемося буквально за дві-три дні. Будь-яка війна має свою динаміку, вона розвивається, а разом із нею розвиваються й інші пов'язані процеси. Перемога потрібна не лише Україні, вона потрібна всім нам. Адже якщо ця війна переросте у світовий конфлікт, нічим хорошим це точно не закінчиться. Ні для кого", - наголосив Кваснєвський.

Від 24 лютого ворожа авіація РФ бомбардує українські міста та села, знищуючи мирних людей. Цивільних загинуло значно більше, аніж військових. Українська влада неодноразово зверталася до НАТО з вимогою закрити небо.

Україна вийде на мирову угоду не пізніше травня. Так вважає радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

На переговорах з Росією комунікація йде, хоча й важко. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «"Плани Путіна в Україні провалюються один за одним" - Александр Кваснєвський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути